Afbeelding
Gemeente Putten

Fontanusplein 1: School Veenhuizerveld

13 januari 2021 om 08:59 Politiek Fontanusplein 1

Woningbouw is een groot thema in Putten. Dat beseft ik mij natuurlijk wel als portefeuillehouder Wonen, maar dat er bijna 200 inwoners reageerden op ons verzoek om mee te denken over de realisatie van de nieuwbouwwijk Putten-Zuid overtrof zelfs mijn verwachtingen. Het feit dat de meeste reacties uit de leeftijdsgroep onder de 45 jaar kwamen, spreekt ook boekdelen. Het zijn vooral jonge mensen die een woning zoeken. Binnenkort meer hierover.

STEENVLINDER Het duurt nog even voordat wij in Putten-Zuid aan de slag kunnen. Dat gaat op zijn vroegst 2023 worden. Intussen bouwen we stevig door in Rimpeler, maar kleinere projecten zijn niet minder nodig en waardevol. Daarbij gaan wij creativiteit niet uit de weg en kijken wij ook naar gemeentelijk bezit. Zo kwamen wij eind vorig jaar in contact met de ontwikkelaar Steenvlinder uit Voorburg. Deze ontwikkelaar heeft het idee om aan de slag te gaan met de voormalige christelijke basisschool Veenhuizerveld.

CASCO Dit schoolgebouw is, zoals u wellicht weet, vanaf 2016 niet meer als zodanig in gebruik. Eerdere plannen voor een nieuwe invulling haalden de eindstreep niet. In afwachting van een nadere bestemming is het gebouw nu in gebruik door kunstenaars. Het idee van Steenvlinder is om in het gebouw een aantal kluswoningen te realiseren. Dit voor starters op de woningmarkt. De woningen worden casco opgeleverd. Dat maakt dat er veel ruimte is voor een eigen invulling. Het mooie daarbij is dat het karakteristieke schoolgebouw behouden blijft. Sterker nog; dat is het vertrekpunt voor de ontwikkelaar.

GOED IDEE Als college staan wij positief ten opzichte van deze ontwikkeling. Wonen is altijd een optie geweest voor de voormalige school. En, zoals geschreven, de vraag naar woningen in Putten is groot. Zeker onder jonge mensen. Kortom, een goed idee.

Voordat wij daarmee verder gaan, gaan wij eerst met de omwonenden van de school praten. Dat hebben wij ze beloofd en daar houden wij ons aan. Eind januari gaan wij samen met Steenvlinder met de buurt om de digitale tafel. Ik ben benieuwd naar hun reacties.

Ewoud ’t Jong, wethouder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie