Op basis van het voorliggende plan kunnen er 36 woningen worden gebouwd op recreatieterreinen Hilary en Goorzicht.
Op basis van het voorliggende plan kunnen er 36 woningen worden gebouwd op recreatieterreinen Hilary en Goorzicht. BDUmedia

College positief over plan Hilary en Goorzicht; vragen bij Gemeentebelangen

2 februari 2021 om 11:15 Politiek

PUTTEN Als het aan het college ligt krijgen de recreatieterreinen Hilary’s Camping (Husselsesteeg 22) en Camping ’t Goorzicht (Husselsesteeg 24) een woonbestemming. Op basis van het voorliggende stedenbouwkundige plan kunnen er 36 nieuwe woningen worden gebouwd.

Belanghebbenden konden kennisnemen van het ontwikkelingsplan en op het plan reageren. Naar aanleiding van de presentatie zijn er ongeveer veertig ingevulde reactieformulieren bij de gemeente binnengekomen. Voor tien van deze reacties geldt dat zij via het reactieformulier gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid om een mening over het plan te geven. De overige reacties betrof vooral personen die enthousiast over het plan waren en interesse hadden in de koop van een nieuwe woning.

Dit plan past, volgens het college, prima in het programma Vitale Vakantieparken. ,,Het doel van dit beleid is om de verblijfsrecreatieve sector in Putten over de hele linie te verbeteren. Voor de parken Goorzicht en Hilary is vanwege hun solitaire ligging ten opzichte van de andere recreatieparken aangegeven dat een functiewijziging naar wonen aanvaardbaar is. Het toekomstperspectief voor deze terreinen was, vanwege een gebrekkige onderhoudsstaat, slecht en de ligging van deze terreinen biedt mogelijkheden voor andere functies. Door de eigenaren van Goorzicht en Hilary is aangegeven dat zij de transformatie naar wonen in gang willen zetten.”

Het college vervolgt: ,,Er komt een toename van de oppervlakte groen in het openbaar gebied en er is een afname van 2.000 vierkante meter verharding in het totale plangebied. Vanuit dit perspectief wordt het aantal woningen zoals opgenomen in het stedenbouwkundig plan verantwoord geacht. De lintbebouwing langs de Husselsesteeg wordt gerespecteerd en de groene structuur, die typerend is voor de zone direct langs de Husselsesteeg, wordt versterkt. Ook de oude houtwal wordt ingepast.”

VRAGEN Gemeentebelangen heeft vragen aan het college gesteld over de voorgenomen ontwikkeling van de voormalige recreatieterreinen Hilary en Goorzicht. Koornneef van Gemeentebelangen geeft aan: ,,Het plan aan de Husselsesteeg bestaat uit 36 extra woningen in een gebiedje rond de Putterbrink. De gemeenteraad heeft eerder aangegeven hier geen woningbouwlocatie te zien. Dus best opmerkelijk dat het college zonder de gemeenteraad te consulteren dit plan in procedure brengt.”

VOLDOENDE STEUN ,,Initiatiefnemers hebben het recht om hun plan, voordat ze het verder uitwerken, voor te leggen aan de raad. Dit voorkomt onnodige kosten en teleurstelling achteraf. Dat is hier wederom niet gebeurd. Nu zal pas bij de vaststelling van het bestemmingsplan blijken of dit plan op voldoende steun kan rekenen bij bewoners en in de gemeenteraad. Dat had voorkomen kunnen worden als het college bewoners en de raad aan de voorkant beter had betrokken door expliciet om een mening te vragen. In feite zoals dat dadelijk onder de Omgevingswet verplicht wordt”, vindt Koornneef. ,,Mijn fractie heeft eerder aangegeven dat wij vinden dat het college de gemeenteraad veel eerder bij dit soort plannen zou moeten betrekken. Nu ontstaat de vreemde situatie dat initiatiefnemers zich gesteund voelen door het college en al starten met het verkoopproces, terwijl de raad nog een besluit moet nemen. Bij dit plan heeft de gemeenteraad een presentatie gehad van de initiatiefnemers. En de omgeving heeft informeel mogen reageren. Maar bewoners en de raad hebben niet de kans gekregen zich in het openbaar uit te spreken over de wenselijkheid van dit plan. De opmerking dat de raad besloten wordt bijgepraat, riekt naar achterkamertjes en daar doet Gemeentebelangen niet aan mee.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie