Borrelen met Annemarie van de Brug en Gertine Elsenaar (rechts op de foto) van het CDA.
Borrelen met Annemarie van de Brug en Gertine Elsenaar (rechts op de foto) van het CDA. Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

‘We doen het voor mensen’

25 augustus 2021 om 07:00 Politiek zomerlunch met puttense politici

PUTTEN Deze week waren we bij T-Rex Restaurant BBQ & Smokehouse aan de Dorpsstraat om koffie te drinken met Gertine Elsenaar en Annemarie van de Brug van het CDA. Op het gezellige terras werd er genoten van de gastvrijheid, de koffie en de borrel die werd aangeboden door T-Rex.

Annemieke Westphal-Kreeftmeijer

Annemarie is afgelopen juni getrouwd en heeft het feest noodgedwongen, door de coronamaatregelen gevierd met vijftig mensen. ,,Het was best lastig om de gastenlijst te moeten beperken en daarom hebben we ook wel pijnlijke keuzes moeten maken. Maar we kijken terug op een fantastische dag. Na de bruiloft zijn we lekker thuis gebleven om nog wat spullen uit te pakken en het gezellig te maken.”

GEEN WERELDREIZIGER Annemarie vervolgt: ,,Vakantie is voor veel mensen een reisje naar het buitenland, maar ik vind het fijn om een beetje in de buurt te blijven. Er zijn zoveel mooie plekjes in Nederland. Ik kom bijvoorbeeld graag in Noordwijk. Omdat ik daar als kind al veel kwam, voel ik me daar helemaal thuis. Hoewel ik Frankrijk en Italië prachtig vind, zit in mij geen echte wereldreiziger. Wel wil ik nog graag een keer naar Wenen om het paleis van Sissi te zien. Maar Nederland is echt de moeite waard om te ontdekken.We hebben zoveel rijke en verschillende gebieden. We hebben de kust, de bossen, polders en eilanden.”

SAMEN SPORTEN Gertine wil in haar vrije tijd vooral genieten van het leven door gezellige dingen samen met haar echtgenoot te doen. ,,In het verleden hebben we altijd aan sportduiken gedaan, maar helaas kon mijn man dat niet meer. Ik ben toen nog even doorgegaan maar ik ben fervent voorstander van samen sporten. Toen hebben we het golfen ontdekt en dat doen we nu samen. Zomers zijn we meestal wel twee keer per week op de golfbaan te vinden. We lopen, gezellig samen kwekkend, meestal negen holes. Daar genieten we enorm van. In de vakantie gaan we graag naar Ierland of Engeland. Dat zijn echt onze favoriete landen. De natuur is daar prachtig en er zijn mooie golfbanen. Daarnaast maken we ook wel graag reizen wat verder weg. Ook genieten we enorm van onze kleinzoon die op 14 november is geboren. Alle clichés zijn waar. Het is zo bijzonder om het redderen van mijn eigen zoon met zijn zoon te zien.”

Annemarie werkt bij Van de Brug Int. Transport en vindt het fijn om met familieleden te werken. ,,Onze auto’s zijn bij velen bekend. Van mijn ouders heb ik altijd geleerd dat onze auto’s en onze chauffeurs het visitekaartje zijn van ons bedrijf. Daarom zien de auto’s er altijd tiptop uit en gedragen onze chauffeurs zich netjes in het verkeer. Ik werk op de orderinvoer, heb veel contact met klanten, schakel met de planning en geef een stukje dienstverlening. Voor ons staat een blije klant voorop.”

Gertine werkt als dierenartsassistente voor landbouwdieren. ,,Onze praktijk is werkzaam van Scherpenzeel tot Lelystad. Ik werkte eerst altijd in Putten, maar de praktijk is enige tijd geleden naar Harderwijk verhuisd. Het is wel fijn dat nu de gehele praktijk op een en dezelfde locatie zit. Erg leuk om meer contact met mijn collega’s te hebben en regelmatig huisdieren voorbij te zien komen. Toch ben ik blij dat ik met landbouwdieren werk. Ik vind het contact met boeren erg leuk. Ik vind mijn werk overigens erg leuk. Geen dag is hetzelfde. Voor mijn werk regel ik alles voor de dierenartsen. Ik ga ook regelmatig een dagje mee met de dierenartsen om een kijkje op locatie te nemen. Normaal gesproken werk ik drie dagen per week, maar in de vakantieperiode werk ik vaak langer.”

Politiek gezien miste Gertine de afgelopen periode wel het contact met mensen. ,,Uiteraard volg ik de social media wel om te kijken wat er leeft en wat er speelt.” Annemarie geeft aan: ,,De afgelopen tijd heb ik geleerd wat menselijk contact doet. Ik heb vrienden veel minder gezien en we konden niet naar opa en oma. We hebben bewust een stap de plaats moeten maken. En dat viel niet altijd mee. Wel neem ik mijn petje af voor de ondernemers die zich zo kranig hebben geweerd.”

TEL JE ZEGENINGEN Annemarie zou willen dat inwoners meer hun ervaringen met de politieke partijen delen. ,,Onze mening wordt ook vaak gevormd door argumenten die bewoners aandragen. Dat komt in onze vergaderingen regelmatig aan bod. Wel vraag ik me af hoe dicht we eigenlijk bij de burger staan.” 

Gertine vult aan: ,,Zolang we over ‘de burger’ blijven praten, staan we niet dichtbij genoeg. In de basis lees ik de stukken en dan probeer ik te kijken wat ik ergens van vind. Niet alle bewoners hangen alles aan de grote klok. Toch doen we het uiteindelijk voor de mensen. We kunnen ontzettend mopperen over Putten, maar we wonen in een prachtig dorp. Onder de partijen is geen haat en nijd. We schoffelen niemand onderuit. Iedereen heeft een mening en die respecteren we. Al die verschillende mensen maken politiek juist zo leuk. Je moet durven kiezen, stelling innemen en oog hebben voor anderen en blijven luisteren naar een ander geluid. Onze fractie heeft altijd lekker gewerkt de afgelopen periode en we weten wat we aan elkaar hebben. Tel je zegeningen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie