De wolf, voortaan ook in deze regio te zien.
De wolf, voortaan ook in deze regio te zien. Pixabay

Wolven agendapunt bij Provinciale Staten bijeenkomst

23 mei 2022 om 09:36 Politiek

PUTTEN De Provinciale Staten komt binnenkort bijeen om onder meer wolvencorridors en het openbaar vervoer in Gelderland te bespreken. Op woensdag 25 mei zijn er van 9:30 tot 20:00 uur oordeelsvormende bijeenkomsten.

De fracties van CDA, VVD, Forum voor Democratie, ChristenUnie en Partij voor de Dieren hebben een agendaverzoek ingediend over wolvencorridors of verbindingszones. De fracties willen inzicht in de wettelijke en financiële mogelijkheden die de provincie heeft om schapenhouders te ondersteunen en welke ingrepen de provincie kan of moet nemen voor het instellen van corridors. Naar aanleiding van het advies van de Wolvencommissie werken GS een compensatieregeling uit voor de gebieden die niet aangewezen zijn als leefgebied, zodat in ieder geval deels al tegemoet wordt gekomen aan de vraag van de indieners.

Door kostenstijgingen in het openbaar vervoer en inkomstenverliezen staat de provincie voor een belangrijke keuze. Met het huidige beschikbare budget is het niet meer mogelijk om het bestaande niveau aan openbaar vervoer uit te voeren. Als het huidige niveau gehandhaafd moet blijven, is de structurele kostenstijging 25 mln. euro per jaar. Iedere provincie krijgt te maken met kostenstijgingen, maar Gelderland is één van de eerste provincies die meerdere Europese aanbestedingen moet starten. Daarom vragen Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten richtinggevende uitspraken over budget en gewenste niveau van het openbaar vervoer. GS kunnen die uitspraken gebruiken bij het afronden van de Nota van Uitgangspunten. Deze nota ligt na de zomer ter besluitvorming voor aan PS.

Een compleet overzicht van alle onderwerpen op 25 mei is te vinden op de website: gelderland.nl/stateninformatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie