Op 15 maart openen de stembussen voor de Provinciale Staten
Op 15 maart openen de stembussen voor de Provinciale Staten Benjamin Terpstra

Omroep Gelderland helpt inwoners op weg in Provinciale Statenverkiezingen met Gelderse Kieskompas

25 februari 2023 om 15:00 Politiek

PUTTEN Leg het rode potlood maar klaar, want op 15 maart openen de stembussen voor de Provinciale Staten en Waterschappen 2023. In aanloop naar het stemmen besteedt Omroep Gelderland met GLD Stemt volop aandacht aan de verkiezingen in de provincie.

In samenwerking met Kieskompas is voor de Provinciale Statenverkiezingen voor het eerst een volledig onafhankelijke stemhulp per provincie ontwikkeld, ook voor Gelderland. Dit Gelderse Kieskompas is te raadplegen via gldstemt.nl. Het kompas speelt in op de thema’s die in onze provincie spelen en is opgesteld door de journalisten van Omroep Gelderland.

GLD STEMT

 Op maandag 13 maart kruisen de lijsttrekkers vanaf 20.00 uur de degens tijdens het debat van GLD Stemt. Vervolgens volg je op woensdag 15 maart vanaf 21.00 uur de uitslagen live tijdens een speciale verkiezingsuitzending. Beide uitzendingen worden gepresenteerd door Annemieke Schakelaar en Erik van der Pol en zijn te live te volgen op TV Gelderland, www.gld.nl, de Omroep Gelderland app en op YouTube.  

In aanloop hiernaartoe duiken de journalisten op gldstemt.nl in onderwerpen die voor onze provincie belangrijk zijn: de wolf, stikstof, wonen, energie en openbaar vervoer. 

TV GELDERLAND

De Ridders van Gelre nodigen wekelijks drie lijsttrekkers uit om een schets te maken van hoe Gelderland er volgens hen uit moet komen te zien. Iedere zaterdag om 17.15 uur te zien op TV Gelderland (ieder uur herhaald). 

In een drietal speciale uitzendingen van de wekelijkse talkshow De Week van Gelderland, gepresenteerd door Klaas Drupsteen, gaan verschillende partijen met elkaar in debat. Op 24 februari, 3 en 10 maart om 17.15 uur te zien op TV Gelderland (ieder uur herhaald). 

Volg alles rondom de verkiezingen in Gelderland op www.gldstemt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie