Met alleen de stem van Wij Putten tegen is het bestemmingsplan goedgekeurd dat de verplaatsing van de Boni mogelijk maakt.
Met alleen de stem van Wij Putten tegen is het bestemmingsplan goedgekeurd dat de verplaatsing van de Boni mogelijk maakt. Pixabay

Verplaatsing Boni mag, ondanks zorgen parkeren, laden en lossen: Wij Putten als enige tegen

30 mei 2023 om 09:00 Politiek

PUTTEN Met alleen de stem van Wij Putten tegen is het bestemmingsplan goedgekeurd dat de verplaatsing van de Boni mogelijk maakt naar de locatie van het voormalige pand van Kok. Op de plek van de huidige Boni worden woningen gebouwd.

Bij veel fracties leven wel zorgen en dat vooral ten aanzien van het parkeren. Voor Joyce Kamphuis is dit een belangrijke reden tegen het bestemmingsplan te stemmen. Ondanks dat men het eigenlijk een goed plan vindt. ,,Wij zijn echter bang moeilijkheden te creëren.” Voor haar fractie speelt daarnaast mee dat op de plek van de huidige Boni uitsluitend dure woningen worden gebouwd.

DURE WONINGEN

Het argument dat de aanzet voor het plan dateert van voor de huidige woonvisie is voor Wij Putten niet overtuigend. Volgens Kamphuis is nooit de opzet geweest dat in slechts één categorie wordt gebouwd.

PARKEREN, LADEN EN LOSSEN

Tijdens de raadsvergadering bleek dat vooral het parkeren een probleem is waar alle partijen tegenaan hikken. Ook al wijst onderzoek uit dat aan de parkeernormen wordt voldaan. Ook bestaan grote zorgen rond het laden en lossen.

Men zou meer moeten inzetten op het stimuleren van mensen om op de fiets naar de Gervenhof te komen. Maar in dat geval moet hen daar ook passende voorzieningen geboden worden. Gepleit wordt voor maatregelen die fietsers en voetgangers beter beschermen.

SOCIALE WONINGBOUW

Wethouder Bertus Cornelissen zegt dat het laden en lossen een zaak is die de ontwikkelaar van het project veilig moet regelen. Ten aanzien van de woonvisie stelt hij dat nooit alle plannen daaraan helemaal kunnen voldoen. Binnenkort bereikt de raad een voorstel waarin meer sociale woningbouw is opgenomen.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie