V.l.n.r.: wethouder E.T. (Ewoud) 't Jong, wethouder J. (Jim) van den Hoorn, gemeentesecretaris F.E. (Ferdinand) Contant, burgemeester H.A. Lambooij, wethouder B. (Bertus) Cornelissen, wethouder P.A. (Sander) van Nieuwenhuizen
V.l.n.r.: wethouder E.T. (Ewoud) 't Jong, wethouder J. (Jim) van den Hoorn, gemeentesecretaris F.E. (Ferdinand) Contant, burgemeester H.A. Lambooij, wethouder B. (Bertus) Cornelissen, wethouder P.A. (Sander) van Nieuwenhuizen Fokko Everts

College van Putten moet vergunning verlenen vanwege foutief invoeren van datum nadat aanvraag niet compleet was

31 mei 2023 om 12:53 Politiek

PUTTEN Het foutief invoeren van een datum maakt dat het college van burgemeester en wethouders de vergunning voor de Sprielderhout 19 in Putten van rechtswege moest verlenen. 

Omdat de aanvraag niet compleet was, is de aanvrager gevraagd binnen vier weken de ontbrekende stukken alsnog in te leveren. In het gemeentelijk systeem werd, zo blijkt uit antwoorden op vragen van Wij Putten, echter een foutieve termijn van zes weken ingevoerd.

Hierdoor is niet tijdig een besluit genomen op de aanvraag en moest de vergunning van rechtswege worden verleend. Aangegeven wordt dat er overigens geen negatieve adviezen waren en de vergunning daarom ook zonder het foutje zou zijn verleend. 

Sinds 2010 is het de tweede keer dat een vergunning van rechtswege moest worden verleend. Per jaar worden tussen de vierhonderd en vijfhonderdvijftig aanvragen ingediend.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie