Het reclamebord in Putten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.
Het reclamebord in Putten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. © Tim van Donkersgoed

Gemeente Putten huurt zes zogenoemde trotterborden voor reclame tijdens de verkiezingen

29 september 2023 om 13:27 Politiek

PUTTEN Door de gemeente Putten worden zes zogenoemde trotterborden gehuurd voor partijen die deelnemen aan verkiezingen. Het college van burgemeester en wethouders geeft daarmee uitvoering aan een motie die 1 juni unaniem door de raad is aangenomen.

De raad was van mening dat de oude verkiezingsborden niet meer voldeden. Het college werd gevraagd voor 1 januari van komend jaar met een voorstel te komen voor de aanschaf van nieuwe, fatsoenlijke borden. Door de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen heeft het college nu echter al een knoop doorgehakt en deelt dat per informatiebrief met de raad.

Gekeken is naar twee soorten borden. Een goedkopere variant dan uiteindelijk is gekozen betreft een bord van hout/staal/beton. Deze kosten 950 euro per stuk. Deze borden staan onder meer in Zeewolde. De borden zijn kleiner, maar het college geeft aan dat vandalisme of bekladding vanwege de hoogte van de borden nog altijd mogelijk is. Daarvan wil de raad juist afstand nemen.

Trotterborden worden gebruikt in onder meer Nijkerk, Ermelo en Harderwijk. Naar deze verkiezingsborden is een grote vraag wat maakt dat er een wachtlijst is. De borden zijn net te koop. Dat heeft volgens het college als voordeel dat geen opslagruimte nodig is en geen arbeidskosten nodig zijn voor montage. Er wordt gebruik gemaakt van een voorbedrukt pvc-doek. De borden moeten voor minimaal vier verkiezingen worden gehuurd.

Vanwege het formaat en de dubbelzijdige bedrukking zijn de bestaande ‘plaklocaties’ niet geschikt. Omdat levering voor november niet mogelijk is, wordt bij de komende verkiezingen gebruik gemaakt van een constructie van beton met hout of staal. In overleg met de leverancier wordt de plaats van de borden bepaald.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie