De nieuwe eigenaren van Chaletpark De Bosrand hebben plannen om het park te herstructureren.
De nieuwe eigenaren van Chaletpark De Bosrand hebben plannen om het park te herstructureren. BDUmedia

Droom valt in duigen: gekocht chalet ‘waardeloos’

20 mei 2021 om 11:00 Recreatie

PUTTEN Mevrouw Oostveen uit Utrecht kocht op 31 maart 2021 een chalet op Chaletpark ‘De Bosrand’. Diezelfde dag blijkt het park nieuwe eigenaren te hebben gekregen, die het park willen herstructureren. De huur van de kavel wordt hoogstwaarschijnlijk per 31 december 2023 opgezegd en ondanks de toezegging in het koopcontract is er geen lege standplaats in de buurt beschikbaar. Het gevolg is dat het chalet van mevrouw Oostveen vrijwel niets meer waard is.

‘Op het gunstig gelegen Chaletpark ‘De Bosrand’ bieden wij een ruime dubbelchalet aan. Vanaf deze locatie is het optimaal genieten van de rust die de Veluwe biedt. Nabij bevindt zich het gezellige vakantiedorp Putten met leuke terrasjes, restaurants, winkels en recreatieve voorzieningen’, was te lezen op de website van recreatiemakelaar Kraaijenhof Vastgoed. Mevrouw Oostveen uit Utrecht werd hier enthousiast van en kocht dit chalet op 31 maart 2021.

In het koopcontract stond wel te lezen dat er in geval van herstructurering van het park een nieuwe plek voor ieder chalet zou worden gevonden. Al snel bleek dat Chaletpark De Bosrand ook op 31 maart 2021 was verkocht aan Henri en Tineke Kamphuis. Alle chaleteigenaren ontvingen een brief van Kamphuis waarin te kennen werd gegeven dat hij het park gaat herstructureren met de daarbij behorende gevolgen. ,,U huurt een kavel via een huurovereenkomst die telkens loopt voor 1 jaar. We zijn met de gemeente Putten in overleg om de herstructurering van het park te realiseren. Deze gesprekken verlopen positief. Gelet hierop zal de huurovereenkomst waarschijnlijk per 31 december 2023 worden opgezegd. Dan dient de kavel ontruimd en leeg te zijn. We hebben nog wel onderzocht of er parken in de buurt zijn waar nog lege standplaatsen zijn te vinden. Maar die zijn er niet. Wij geven u nu 2,5 jaar de tijd om zelf iets te zoeken.”

En daarmee valt de droom voor mevrouw Oostveen in duigen. Ze heeft een ‘waardeloos’ chalet gekocht en in het koopcontract staan onwaarheden vermeld.

DUPE Haar zaakwaarnemer Gerard van de Vecht geeft aan: ,,De nieuwe eigenaar van De Bosrand wil dus alle chalets verwijderen in verband met herstructurering van het park en zegt dat hij in gesprek is met de gemeente. Hij heeft kennelijk de medewerking van de gemeente nodig om de herstructurering uit te voeren. We denken dat het belangrijk is dat chaleteigenaren die de dupe zijn van deze plannen bezwaar moeten kunnen maken. Ik heb daarom een WOB-verzoek ingediend om alle documenten die betrekking hebben op Chaletpark De Bosrand in te zien.”

Van de Vecht vervolgt: ,,Ik vind dat er in Putten slecht met chaleteigenaren wordt omgegaan. Het kan toch niet zo zijn dat de huur gewoon van de ene op de andere dag wordt opgezegd. De chalets zijn vanaf dat moment niets meer waard. Eigenlijk zou de parkeigenaar de chaleteigenaren moeten uitkopen tegen taxatiewaarde. Ik vind dat de gemeenteraad het beleid voor vakantieparken moet herzien en onderwerpen aan een streng vergunningstelsel met huurbescherming.”

Het is bij de gemeente bekend dat Chaletpark De Bosrand recent verkocht is. Het geldende bestemmingsplan geeft echter ruimte voor de huidige invulling en het huidige gebruik. In december 2020 heeft Kamphuis (toen nog aspirant-koper) gevraagd welke voorwaarden er gelden voor een planontwikkeling. Vanuit de gemeente zijn toen de kaders en een aantal aandachtspunten meegegeven. Vervolgens heeft Kamphuis in april 2021 een principeverzoek ingediend bij de gemeente voor een planontwikkeling met recreatiewoningen. Op basis van de ingediende plannen is er ambtelijk met hem gesproken. Er is nog geen enkel bestuurlijk oordeel geveld. De eerste stap is dat het college van burgemeester en wethouders een beslissing neemt over het principeverzoek. De initiatiefnemer kan beslissen om vervolgens een vergunning en/of wijziging van het bestemmingsplan aan te vragen. Een aanvraag wordt op de gebruikelijke manier behandeld.

Andere personen kunnen dan hun reactie (zienswijze) geven en die reacties worden betrokken bij de besluitvorming.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie