Veluwse Hoevegaerde mag uitbreiden - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Veluwse Hoevegaerde mag uitbreiden

8 jun, 10:29 Recreatie BDUmedia
De Veluwse Hoevegaerde wordt uitgebreid met vijftig nieuwe recreatiewoonverblijven.
De Veluwse Hoevegaerde wordt uitgebreid met vijftig nieuwe recreatiewoonverblijven.

PUTTEN De gemeenteraad stelt donderdag het ontwerpbestemmingsplan Veluwse Hoevegaerde vast. Daarmee wordt het mogelijk om het recreatiepark verder af te bouwen.

De Veluwse Hoevegaerde wil het park uitbreiden met vijftig nieuwe recreatiewoonverblijven, met name gericht op 6- en 8-persoonsbungalows. Op deze manier wordt ingespeeld op de markttrend van ‘driegeneratiewoningen’, zoals opa en oma mee, twee gezinnen in één bungalow en vriendengroepen. De bungalows worden gerealiseerd op de open plekken van het recreatieterrein.

In mei 2019 stelde de gemeenteraad het bestemmingsplan al een keer vast. Dit werd echter door de Raad van State vernietigd. De Raad van State gaf de gemeente opdracht om de uitbreiding te schrappen, omdat er onvoldoende onderbouwing was van de behoefte en de negatieve effecten in het Natura 2000-gebied Veluwe op het gebied van stikstof werd onvoldoende geborgd. Met het voorliggen..

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.