Toeristenbelasting: slechts een paar euro, toch een last voor campings - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Toeristenbelasting: slechts een paar euro, toch een last voor campings

2 jul, 16:00 Recreatie ANP
Afbeelding

PUTTEN Hotels en campings klagen al jaren dat de toeristenbelasting maar blijft stijgen. Ook in coronatijden ging het tarief over het hele land gerekend gemiddeld weer omhoog, terwijl veel ondernemers het zwaar hebben.

Marike Rosier van HISWA-RECRON, de branchevereniging voor recreatieondernemers, weet precies waarom campingbazen, hoteliers en iedereen die commercieel onderdak biedt aan toeristen aanhikken tegen de toeristenbelasting. ,,Het is een lastige belasting. Het wisselt, het is grillig en onvoorspelbaar.” Elke gemeente mag die zelf vaststellen voor iedereen van buiten de gemeente die een overnachting boekt. Gemeenten hebben de vrijheid voor een hotel een andere tarief te rekenen dan voor een camping. Sommige heffen een vast bedrag, andere brengen een percentage van de prijs voor een overnachting in rekening.

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.