De provincie Gelderland heeft negatieve zwemadviezen voor Strand Horst Zuid en Strand Nulde Noord ingetrokken vanwege het einde van het zwemseizoen.
De provincie Gelderland heeft negatieve zwemadviezen voor Strand Horst Zuid en Strand Nulde Noord ingetrokken vanwege het einde van het zwemseizoen. Pixabay

Einde negatief zwemadvies Strand Horst Zuid en Strand Nulde Noord

Recreatie

PUTTEN Het zwemseizoen is voorbij en daarmee vervallen de periodieke controles van de kwaliteit van de Gelderse zwemplassen. De provincie Gelderland heeft de waarschuwingen, negatieve zwemadviezen en verboden ingetrokken. Dat geldt dus ook voor het eerder afgegeven negatieve zwemadvies voor Strand Horst Zuid en Strand Nulde Noord. Het zwemseizoen loopt formeel van 1 mei tot en met 30 september. 

Het intrekken van de waarschuwingen, negatieve zwemadviezen en verboden betekent niet dat er momenteel geen problemen met de waterkwaliteit meer zijn of kunnen ontstaan. Mensen die buiten het officiële zwemseizoen nog willen zwemmen in zwemplassen, moeten zelf alert zijn op de kwaliteit van het water. Dus niet zwemmen als het water er niet goed uit ziet, bijvoorbeeld als er drijflagen zijn van blauwalgen of als er dode dieren in of bij het water liggen. Overigens zullen er door het frisse weer en de sterk gedaalde watertemperatuur naar verwachting weinig zwemmers te vinden zijn in zwemplassen.

Watergedeputeerde Peter van ‘t Hoog: ,,De warme zomer zorgde ervoor dat onze collega’s vaker waarschuwingen hebben afgegeven, met name voor de blauwalg. Ik ben trots op onze inzet. We blijven, ook met deze weersveranderingen, alert en willen dat Gelderlanders zo veilig mogelijk blijven zwemmen.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Provincie Gelderland pakt Oude Rijksweg in Putten aan 8 uur geleden
Afbeelding
Deze banen zijn moeilijk te vinden: uitvaartmedewerkers, dierenverzorgers en instellingskoks 10 uur geleden
Afbeelding
Meer mensen hebben een slimme thermostaat om geld te besparen 12 uur geleden
Afbeelding
Trainer Ruud Willemsen onverwacht weg bij Korfbalvereniging De Meeuwen in Putten 30 nov, 12:53
Afbeelding
CBS: autohandelaren zien inkomsten met bijna kwart stijgen 30 nov, 08:00
Afbeelding
Mbo’ers voelen zich ondergewaardeerd in salaris 30 nov, 07:00
Afbeelding
SDC Putten wint maar liefst drie wedstrijden in acht dagen tijd 29 nov, 11:30