Tijdens de Vesper in de Oude Kerk in Ermelo wordt het passieverhaal gelezen zoals het beschreven staat in het Marcus-evangelie.
Tijdens de Vesper in de Oude Kerk in Ermelo wordt het passieverhaal gelezen zoals het beschreven staat in het Marcus-evangelie. Archief | Pixabay

Vesper met thema ‘Kruisweg naar het evangelie van Marcus’ met gedichten en samenzang in Oude Kerk Ermelo

3 maart 2024 om 12:00 Religie

ERMELO Tijdens de Vesper op zondagmiddag 24 maart in de Oude Kerk in Ermelo wordt het passieverhaal gelezen zoals het beschreven staat in het Marcus-evangelie. Ook wordt er stilgestaan bij veertien momenten uit de laatste dagen van Jezus. Bij elk van die momenten wordt een gedicht van Margryt Poortstra voorgedragen en is er zang en muziek van Bram Stellingwerf. Uiteraard is er ook samenzang.

Voorganger voor deze Vesper met thema ‘Kruisweg naar het evangelie van Marcus’  is Ds. Jan Visser uit Ermelo. Medewerking wordt verder verleend door: Elise Lengkeek (voordracht gedichten), Gerrit ’t Hart (orgel) Nadine Blaak (piano) en Janneke de Haan (fluit). Een gelegenheidskoortje met onder andere leden van Kleinkoor Caprice verzorgt de zang onder leiding van dirigent Bram Stellingwerf. 

RUST EN INTIMITEIT

Vespers zijn avondgebeden in de christelijke kerk, waarbij meerstemmige zang is toegestaan. Vespers worden gekenmerkt door rust en intimiteit en duren meestal een half uur tot drie kwartier. De middagdienst van 24 maart zal ruim een uur duren. Aanvang 17.00 uur in de Oude Kerk. 

Na afloop van de vesper vindt een collecte plaats ter bestrijding van de kosten die een dienst als deze met zich meebrengt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie