Afbeelding
Andreaskerk

Andreaskerk gaat weer zingen: 'Nu meer deelnemer dan toeschouwer'

17 juli 2020 om 10:00 Religie Coronavirus

PUTTEN In de Puttense Andreaskerk wordt vanaf aanstaande zondag weer gezongen tijdens de dienst. Dat laat Maurits Schraven, ouderling communicatie, weten. ,,We zijn heel blij dat het weer kan. ,,Zonder zingen tijdens de kerkdienst voelen mensen zich meer toeschouwer dan deelnemer." 

Rik Bronkhorst 

Het nemen van het besluit om weer te gaan zingen was lastig. ,,We hebben gebruik gemaakt van protocol 'Zingen tijdens kerkdiensten' van de PKN", legt Schraven uit. ,,Zij hebben richtlijnen opgesteld waar we aan moeten voldoen, zoals registratie en ventilatie. Na een grondige analyse hebben we kunnen concluderen dat onze kerk aan die eisen voldoet. De seinen staan dus op groen. We zijn ontzettend blij dat dit weer kan zo." 

Het weer kunnen zingen, betekent niet dat de verdere bezoekerscapaciteit in de kerk wordt vergroot. ,,De grens ligt nog steeds op maximaal honderd personen en dat blijven we hanteren. We zien wel dat we de afgelopen weken nog niet aan dat aantal zijn gekomen. De vakantieperiode begint nu en we merken gezinnen met kleine kinderen de dienst vanuit huis volgen, aangezien er geen kinderkerk is." 

MELDEN Een ander besluit dat het crisisteam heeft genomen, is dat gasten weer welkom zijn. ,,Er zijn in de zomervakantie best veel mensen die hier op vakantie zijn en onze kerk op zondag bezoeken. Eerst hadden we besloten dat we daar niet aan wilden beginnen, maar de versoepelingen maken ook dat ook weer mogelijk." Vanaf zondag 24 juli zijn de gasten welkom. ,,Aanmelden kan tot  donderdagochtend 11.00 uur voor de diensten op de daaropvolgende zondag." 

Hoeveel gasten Schraven verwacht, durft hij niet te zeggen. ,,Dat is moeilijk in te schatten, maar we vinden het vooral belangrijk dat de Andreaskerk Putten weer de open kerk kan zijn die we waren. We zijn blij dat dat weer kan." 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie