Afbeelding
CIMK Fontanus

Fontanus pakt de draad weer op: eerste repetitie in vijf maanden tijd

18 augustus 2020 om 14:28 Verenigingen

PUTTEN Na vijf maanden elkaar niet ontmoet te hebben in de Aker voor de wekelijkse repetitie, hebben enkele actieve leden van Christelijk Interkerkelijk Mannenkoor Fontanus samen met een paar bestuursleden de handschoen opgepakt. 

In de periode van het bijna 45-jarig bestaan van Fontanus is nog nooit een periode van vijf maanden afwezigheid geweest! Bij één van de leden is een groot grasveld ingericht volgens strakke protocollen. En woensdag 12 augustus was het zover. Dirigent Evert van de Veen mocht weer een groep van een dertigtal mannen begeleiden en konden ze uit volle borst weer samen zingen.

Het idee ontstond tijdens een rondgang, met een presentje, langs de leden. De activiteitencommissie verzorgde dat en zag een kans bij de familie Schipper aan de Beekweg. Een groot grasveld zou de basis zijn om in de zomer een keer samen te zingen

PROTOCOLLEN Voorzitter Aalt Posthouwer vond het een prachtidee en is dat gaan uitwerken met enkele bestuursleden en de activiteitencommissie. De gedachte erachter is, volgens de voorzitter, ,,dat er protocollen zijn óm op te kunnen starten, maar de daadkracht en de bezorgdheid, onder leden bij de koren, geeft verdeeldheid onder leden en als er twee krachten ieder aan een kant trekken, gebeurt er niets. Dat zie je bij veel koren nu gebeuren, maar dat zal bij Fontanus anders gaan en de toon is gezet nu”, aldus de voorzitter.

EVALUATIE ,,We hebben eerst alle protocollen, vanaf het aanrijden tot en met het zingen bij de klaargezette stoelen, uitgewerkt en taken verdeeld. Daarna konden de leden zich per mail aanmelden. Ondanks de vakantietijd kwamen er zo’n dertig leden.” Komende weken wordt er geëvalueerd en bijgeschaafd en na een enquête onder de leden, standpunten worden ingenomen voor de toekomst. 

DUIDELIJKHEID Posthouwer: ,,Duidelijkheid hopen we de komende tijd te verschaffen en we zullen ondertussen niet stilzitten maar al de mogelijkheden onderzoeken om op een veilige manier ons voor te bereiden op de toekomst van Fontanus. Twee dingen zijn duidelijk: Fontanus zal opstarten én er zullen veel zaken anders moeten gaan dan we in het verleden gewend waren en daar zullen we ons op gaan richten en hopen daar ook in de toekomst nieuwe leden mee te werven”, aldus de voorzitter.

Van de buiten-repetitie is met een drone een opname gemaakt en die is te zien en te beluisteren op mannenkoorfontanus.nl of op de Facebook pagina van CIMK Mannenkoor Fontanus te Putten.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie