Afbeelding
Sarah Westphal

Wegwerkzaamheden aan de Van Geenstraat: verlichting, asfalt en fietspad

28 februari 2024 om 06:21 Verkeer en vervoer

PUTTEN Van maandag 4 maart tot woensdag 29 mei zijn er wegwerkzaamheden aan de Van Geenstraat. Dit gaat om onderhoud, maar ook om reconstructiewerkzaamheden die de veiligheid en de doorstroming vergroten.

Verlichting

Voordat de wegwerkzaamheden van start gaan is eerst Swarco aan zet. Zij vervangen in week 8 en 9 de huidige verlichting door ledverlichting. Dit betekent beter en duurzamer licht.

West naar oost

De wegwerkzaamheden zijn opgedeeld in vier fasen en worden door de BAM Infra van west naar oost uitgevoerd. Van de Aldi naar de Welkoop. Vanaf de Nijkerkerstraat wordt er in drie fases van rotonde naar rotonde gewerkt. Eenmaal bij de laatste rotonde aangekomen zal deze rotonde zelf de afsluitende vierde fase inluiden.

Asfalt

De weg krijgt een nieuwe laag asfalt. Ook worden er nieuwe betonnen rijbaanscheidingen aangebracht in het midden van de weg. Zogenaamde middengeleiders. De nieuwe oversteekpunten bij de Aldi, park De Groene Scheg, basisschool De Wegwijzer en de Welkoop zorgen ervoor dat fietsers en voetgangers halverwege een stop kunnen maken bij het oversteken.

Verkeersveiligheid

Basisschool De Wegwijzer krijgt een kiss-and-ridestrook voor de deur met een keerlus. Bovendien krijgen de basisschoolleerlingen vanuit de BAM Infra ook nog eens een les in verkeersveiligheid aangeboden.

Fietspad

De Van Geenstraat wordt verrijkt met vrijliggende fietspaden. Dat betekent dat er op bepaalde delen een groene scheiding tussen de weg en het fietspad komt. Tussen de Halvinkhuizerweg en de Voorthuizerstraat wordt er een nieuw stuk fietspad aangelegd waarbij fietsers in beide richtingen kunnen fietsen. Bij dit laatste wegdeel kan zelfs gesproken worden over een volledig nieuwe inrichting die de weg in de volle breedte een stuk overzichtelijker maakt.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden zal er voor doorgaande motorvoertuigen een omleiding zijn via de Nijkerkerstraat, Oude Rijksweg, Harderwijkerstraat en Voorthuizerstraat. Bestemmingsverkeer kan de duidelijke borden volgen en waar nodig wordt er een verkeersregelaar ingezet. De Aldi blijft gewoon bereikbaar, net zoals de bedrijven en de basisschool tijdens schoolweken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie