De meeste ondernemers hebben liever kort en hevig overlast van de nieuw aan te leggen rondweg dan minder, maar langdurige overlast.
De meeste ondernemers hebben liever kort en hevig overlast van de nieuw aan te leggen rondweg dan minder, maar langdurige overlast. Pixabay

Ondernemers tegen gemeente: 'Maak haast met rondweg'

19 november 2019 om 12:30 Verkeer en vervoer

PUTTEN 'Hoe houden we Putten bereikbaar?' was het thema tijdens de bijeenkomst van 12 november georganiseerd door Bedrijvenkring Putten. ,,Gezien de grote belangstelling leeft dit onderwerp blijkbaar bij de ondernemers", meldt Bedrijvenkring Putten. Ook enkele college- en raadsleden waren aanwezig. 

Na de informatieve inleidingen door vertegenwoordigers van de Provincie Gelderland, VNO-NCW, plaatselijke ondernemer Rien van de Brug en wethouder Roelof Koekkoek werden de aanwezigen geïnformeerd over wat er is gerealiseerd en welke plannen nog in de pijplijn zitten. Daarna volgde een discussie en werd de aanwezigen gevraagd naar hun mening over een aantal stellingen. Onder andere werd duidelijk dat ondernemers liever kort en hevig hinder ondervinden van wegwerkzaamheden, dan dat men hier langdurig hinder van heeft.

PLAN OP DE PLANK Door de ondernemers werd, met de nieuwe Voortse Ring als voorbeeld, er bij het college en de raad op aangedrongen haast te maken met een nieuwe rondweg om Putten. Wethouder Koekkoek legde uit dat het plan op de plank ligt, maar onderzoek van 2016 wees uit dat er, gezien de toen ingeschatte verkeersbewegingen, nog geen noodzaak is om dit aan te pakken. Volgens de BKP zou dit de komende jaren zomaar kunnen veranderen, wanneer een nieuw bedrijventerrein langs de Henslare en een nieuwe woonwijk in Putten Zuid werkelijkheid wordt. Regeren is vooruitzien en aangezien de aanleg van zo'n rondweg best twintig jaar kan duren, is haast geboden volgens de ondernemers. Gezien de toenemende verkeersdrukte binnen en langs de bebouwde kom, staat ook de verkeersveiligheid onder druk.

AANSLUITING A28 Ook de aansluiting van Putten op de A28 en de verbreding ervan kwamen aan de orde. Vanuit de regio's Noord Veluwe en Zwolle zijn inmiddels diverse acties opgestart en daarnaast is er een stevige lobby richting Den Haag. Het resultaat van de bijeenkomst wordt gedeeld met de politiek en meegenomen in het overleg tussen de Bedrijvenkring Putten en de gemeente.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie