Afbeelding
Google Streetview

Voorlopig ontwerp herinrichting omgeving Jan Nijenhuisstraat in Putten gepresenteerd

6 oktober 2020 om 16:00 Verkeer en vervoer

PUTTEN Met het voorlopig ontwerp Jan Nijenhuisstraat - Wallenbergstraat beoogt het college een eenduidige, verkeersveilige inrichting van de Jan Nijenhuisstraat, de Verzetslaan en de Wallenbergstraat. Het voorlopig ontwerp wordt voor een periode van vier weken ter inzage gelegd. Als er geen bezwaar wordt gemaakt dan kan het ontwerp na die periode worden vastgesteld.

Ondanks dat de gebruikelijke externe adviseurs, zoals de politie en de fietsersbond, nog niet geconsulteerd zijn, verwacht het college dat dit niet zal leiden tot een volledig ander ontwerp. ,,Ook de bewoners en bedrijven zijn nog niet intensief betrokken bij het ontwerp, maar hiervoor is nog volop gelegenheid tijdens de periode dat het voorlopig ontwerp ter inzage ligt”, aldus het college.

RONDWEG Volgens het college is de Jan Nijenhuisstraat in het verleden aangelegd als het begin van een rondweg voor de ontsluiting van bedrijventerrein Keizerswoert en de wijk Husselerveld. Dit verklaart ook de brede asfaltverharding (met groene bermen in plaats van een trottoir) en de aanwezigheid van een aantal bedrijven. De weg heeft daardoor niet de uitstraling van een weg binnen de bebouwde kom. 

Met de ontwikkelingen van de laatste jaren, waaronder de aanleg van de Henslare en de nieuwbouwwijk Rimpeler, is de functie van de Jan Nijenhuisstraat veranderd. ,,Dit vraagt om een andere weginrichting, zeker nu er aan de Wallenbergstraat nieuwbouwontwikkeling plaatsvindt. Om de bouw van de woningen (appartementen met bijbehorende parkeerplaatsen) mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat de Jan Nijenhuisstraat opnieuw wordt ingericht.”

,,Op basis van de reacties op het voorlopig ontwerp kan een definitief ontwerp worden gemaakt. Bewoners en bedrijven krijgen met het ter inzage leggen van het voorlopig ontwerp uitgebreid de gelegenheid om te reageren. Op basis van alle reacties die binnenkomen wordt dan het definitief ontwerp opgesteld.”

Het voorlopig ontwerp is in te zien op de gemeentewebsite

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie