Afbeelding
© Tim van Donkersgoed

Ruim vijfhonderd leerlingen de weg op voor verkeersexamen

12 april 2021 om 13:00 Verkeer en vervoer

PUTTEN Door de coronamaatregelen werd het praktijkgedeelte van het verkeersexamen vorig jaar afgelast. Dit jaar is alles op alles gezet om dit onderdeel van het verkeersexamen toch plaats te laten vinden in Putten. Vandaag fietste het eerste deel van de in totaal 538 deelnemers de speciaal uitgezette route. Coen van Bemmel, secretaris van de afdeling Ermelo-Putten van Veilig Verkeer Nederland:  ,,We hebben besloten om het praktijkexamen dit jaar gewoon te organiseren. We hebben contact gezocht met alle basisscholen en zij stonden achter ons besluit. Dit jaar vindt het examen plaats op twee dagen, omdat we het nu voor alle groepen 7 en 8 willen houden. Vorig jaar is groep 7 niet aan de bak geweest en we vinden het toch een goed idee om deze leerlingen alsnog aan het examen mee te laten doen.’’ De helft van de leerlingen fietste vandaag het examen en de andere helft mag morgen aantreden.

Op 27 maart hebben alle leerlingen al hun theoretisch verkeersexamen gedaan. ,,Tijdens het praktijkexamen wordt getoetst of de kinderen de kennis en verkeersregels ook in de praktijk kunnen brengen’’, zegt Van Bemmel. ,,En of ze zich op de weg veilig en verantwoord gedragen en goed kunnen inspelen op verkeerssituaties.’’

Er zijn negen posten op de route. De gemeente Putten heeft de routeborden geplaatst. Deze route was al eerder bekend bij de scholen en de deelnemende kinderen, zodat ze de route alvast een paar keer konden fietsen. Zo konden ze goed voorbereid aan het praktijkexamen beginnen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie