Transportbedrijf St vd Brink uit Ermelo zet vanaf deze week de eerste twee elektrische trucks in op ritten van Albert Heijn.
Transportbedrijf St vd Brink uit Ermelo zet vanaf deze week de eerste twee elektrische trucks in op ritten van Albert Heijn. Eigen foto

St vd Brink uit Ermelo neemt eerste twee elektrische trucks in gebruik: ‘Vooroplopen in verduurzaming transportbranche’

14 april 2023 om 10:00 Verkeer en vervoer

ERMELO St vd Brink zet vanaf deze week de eerste twee elektrische trucks in op ritten van Albert Heijn. Het zijn de eerste twee uit een serie van zes elektrische trucks die later dit jaar worden geleverd. De inzet van elektrische vrachtwagens draagt bij aan het doel om de CO2-uitstoot de komende jaren te halveren.

De transporteur uit Ermelo heeft nu voor het eerst bij een vervangingsopgave dieseltrucks ingewisseld voor elektrische trucks. De trucks die in gebruik zijn genomen, betreffen Volvo FM 4x2 trekkers. ,,Volvo Trucks heeft een gedegen analyse gemaakt van onze distributieritten. Daaruit bleek dat we onze nationale distributie prima elektrisch kunnen doen. Bij St vd Brink zetten we sterk in op verduurzaming. In 2025 willen we onze CO2-uitstoot met minstens 50 procent hebben gereduceerd ten opzichte van 2020. Elektrische trucks helpen onze ambitie waar te maken”, zegt Sander Jansen, manager Wagenpark.

ACTIERADIUS 300 KILOMETER

De Volvo FM Electric heeft een actieradius van 300 kilometer en de trucks worden ingezet voor distributiewerk voor Albert Heijn. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


De Volvo FM Electric heeft een actieradius van 300 kilometer. - St vd Brink

St vd Brink trekt op het gebied van duurzaamheid graag samen op met partners. Dat is ook nodig want elke vernieuwing brengt weer andere uitdagingen met zich mee. ,,De actieradius heeft bijvoorbeeld impact op de planning. De planningsafdelingen van St vd Brinken Albert Heijn hebben nauw contact met elkaar. Waar wij de parameters aangeven, plannen zij de ritten verder in”, legt Edwin Griesdoorn, chauffeurscoördinator, uit.

ENERGIEMIX WAGENPARK

St vd Brink wil vooroplopen in duurzaam transport. Het wagenpark van St vd Brink bestaat uit 450 trekkende eenheden. Een groot deel daarvan rijdt inmiddels op alternatieve brandstoffen. ,,Wij voeren een groot aantal verschillende transportwerkzaamheden uit in binnen- en buitenland en dat vraagt qua wagenpark om een energiemix. Zo begonnen wij al in 2012 met het rijden op LNG voor onze interregionale ritten en tanken we voor ons internationale ritten op grote schaal HVO. Nu zijn we dus begonnen met elektrisch en wellicht komt daar over een paar jaar waterstof bij”, aldus Sander Jansen.

OVER ST VD BRINK

St vd Brink is een veelzijdig logistiek dienstverlener, gespecialiseerd in onder meer koel- en vriestransport, bulktransport, huiftransport, kraantransport, distributie en warehousing. Naast het hoofdkantoor in Ermelo heeft het bedrijf meerdere vestigingen verspreid over het land. Stvd Brink wil koploper zijn in de transportbranche als het gaat om verduurzaming.

Electrische truck
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie