A28 tussen Putten en Nijkerk.
A28 tussen Putten en Nijkerk. Donkersgoed Multimedia

Regionale aanpak nodig om fileprobleem A28 op te lossen: ‘Investeren in openbaar vervoer, nieuwe fietspaden en wegen’

8 december 2023 om 10:25 Verkeer en vervoer

PUTTEN De zes gemeenten op de Noord Veluwe en Hattem en Nijkerk hebben samen met de provincie Gelderland een vernieuwde samenwerkingsovereenkomst mobiliteit & en bereikbaarheid ondertekend. De partijen, waaronder ook de gemeente Putten, spreken uit zich ook de komende jaren in te zetten om de bereikbaarheid en verkeersveiligheid in de regio te vergroten.

Voorzitter van Noord Veluwe Bereikbaar Coen Castelein geeft aan dat er diverse mogelijkheden liggen om de mogelijkheden de Noord Veluwe bereikbaar te houden te waarborgen. Het soepel en veilig kunnen reizen staat hoog op de agenda voor zowel de inwoners als ondernemers. ,,Met de sterke groei van de regio in de komende jaren, vooral door de bouw van nieuwe woningen, wordt het essentieel om te investeren in nieuwe fietspaden, wegen en openbaar vervoer. Dit vormt een uitdaging, zeker in combinatie met de doorstroming op snelweg A28 die van cruciaal belang is voor zowel onze regio als heel Nederland.”

Na de ondertekening werd een bezoek gebracht aan de nieuwe afrit Wezep/HO20 28. Met de komst van deze nieuwe aansluiting wordt de kern van Wezep ontlast van vrachtverkeer en wordt de situatie op de A28 veiliger. 

Het toenemende verkeer op de A28 is de rode draad in de samenwerking van de gemeenten. Met een meerjarig programma voert Noord-Veluwe bereikbaar maatregelen uit om slim, duurzaam en veilig reizen te stimuleren. Inwoners, forenzen, bezoekers, werkgevers en logistieke dienstverleners worden geholpen bewust te kiezen.

Goede verbindingen en goede bereikbaarheid houden niet op bij de grenzen van een gemeente of provincie. In die reden wordt samengewerkt met de provincie Gelderland.

Van belang zijn onder meer de komst van een keerlus bij Harderwijk en het aanwijzen van Harderwijk als intercity station. Daarnaast een snelle reconstructie van knooppunt Hoevelaken en het verbreden van rijksweg A28 om de dagelijkse files vanuit vaak al de afslag Ermelo op te lossen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie