Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Ondernemers starten petitie voor uitstel werkzaamheden

23 april 2020 om 19:37 Winkels

PUTTEN Ondernemers uit het centrum van Putten zijn een petitie begonnen om de werkzaamheden in het centrum uit te stellen. Volgens hen kosten die nog meer klandizie in een toch al moeilijke tijd. Ondernemersvereniging WCP is niet blij met de actie van de ondernemers en zegt in een reactie zich te distantiëren van de petitie.

,,De WCP, de belangenbehartiger van bijna alle Puttense centrumondernemers, is in nauw gesprek met de gemeente over de voortgang van de werkzaamheden. De ondernemersvereniging wordt continu op de hoogte gehouden en we bespreken de voortgang met enkele ondernemers uit de achterban. Ook legt het bestuur verantwoordelijkheid af richting de achterban en vragen wij, indien nodig, om een mening middels een vragenlijst. Het bestuur neemt zorgvuldige beslissingen die rekening houden met alle factoren", zegt bestuurslid Ben Kooyman.

DREMPEL Het weerhield de betreffende ondernemers er niet van een petitie te starten. ,,In deze tijd kan een ondernemer het niet gebruiken dat er nog meer drempels voor klanten worden opgeworpen. Daarom wil ondernemend Putten dat de gemeente de geplande werkzaamheden voor het centrumplan per direct uitstelt, zodat het geringe aantal klanten in het centrum kan blijven komen."

ONDER DRUK In de petitie schrijven de ondernemers: ,,Als gevolg van corona zijn er veel minder mensen die ons centrum bezoeken. Hierdoor staan de omzetten zwaar onder druk. Door de werkzaamheden aan het Fontanus- en Kerkplein zal parkeren niet mogelijk zijn en dat kost nog meer klandizie. De nuts-werkzaamheden komen daar dan nog bij. Hierdoor zullen ondernemers omvallen en het gevolg is dat ons dorp minder aantrekkelijk wordt en dat we met meer en langdurige leegstand te maken krijgen."

PARKEREN Kooyman: ,,Er wordt nu een petitie gehouden die meldt dat het coronavirus zorgt dat de omzetten onder druk staan. Dit klopt. Dat parkeren niet mogelijk is op het Fontanusplein/Kerkplein klopt ook. Daarom is er achter het gemeentehuis een nieuwe parkeerplaats aangelegd met meer capaciteit en we hebben, in overleg met de projectleider, afgesproken dat er niet onnodig gegraven wordt en onnodig delen open blijven liggen, zodat ook parkeercapaciteit beschikbaar is op het Kerkplein en Fontanusplein."

KANT NOCH WAL ,,Er wordt in de petitie gesteld dat de nuts-werkzaamheden de oorzaak zullen zijn van de toenemende leegstand. De werkelijke oorzaak heet corona en het afnemende consumentenvertrouwen, niet de nutsbedrijven en haar werkzaamheden. Al met al een suggestieve petitie die kant noch wal raakt", vervolgt Kooyman. ,,Een ondernemer start deze hetze zonder de werkelijke feiten te raadplegen. Het bestuur distantieert zich van de petitie en van deze ondernemer en hoopt op gezond verstand bij de ondernemers door deze petitie niet te ondertekenen. Uiteraard is het bestuur beschikbaar voor vragen van de WCP leden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie