Kees en Annebeth willen graag samenwonen en zijn op zoek naar een plekje voor hun tiny house.
Kees en Annebeth willen graag samenwonen en zijn op zoek naar een plekje voor hun tiny house. Eigen beeld

Plek gezocht voor tiny house: Annebeth en Kees uit Ermelo gaan trouwen en willen dolgraag samenwonen, door woningtekort kopen ze minihuis

17 februari 2024 om 19:00 Wonen

ERMELO Je bent jong, verliefd en gaat deze zomer trouwen. Daarna wil je gaan samenwonen. Maar waar? Voor (jonge) starters is het helaas nog steeds erg moeilijk om aan een woning te komen. Daar weten Annebeth van der Elst (20) en Kees Kleijer (22) alles van. Zij zijn al een jaar op zoek naar een woning. Maar de meeste huizen zijn voor hun onbetaalbaar, of het zijn kluswoningen waar nog te veel aan gedaan moet worden. Ze bedachten een creatieve oplossing: ze laten een tiny house bouwen.

Annebeth en Kees wonen nu allebei nog bij hun ouders in Ermelo. Straks komen ze te wonen in een minihuisje op wielen van 24 vierkante meter. Ze hebben geen plan B voor als het te klein blijkt. Ze willen er het beste van maken. Kees: ,,In principe heb je niet veel nodig met z’n tweeën en kun je met weinig leven. Maar het is natuurlijk wel een sprong in het diepe, voor ons allebei.” Het leek Annebeth altijd al leuk: ,,Zo’n klein, knus huisje spreekt me gewoon aan. En een groot voordeel is dat je niet met een dure hypotheek zit.”

REGELS GEMEENTE

Er is alleen nog één probleem: het stel heeft nog geen plek gevonden voor hun tiny house. Uiteraard mag je niet zomaar op ieder willekeurige locatie je huisje neerzetten. Annebeth: ,,We hebben een plan moeten schrijven en dat opgestuurd naar de gemeente Ermelo. De gemeente heeft zelf geen plekken voor tiny houses, die moet je zelf zoeken. Maar die plek moet wel aan een aantal vuistregels voldoen. Eén daarvan is dat het huisje niet in een straal van 100 meter binnen een agrarisch bedrijf geplaatst mag worden, vanwege te verwachten klachten over stankoverlast. Vanwege deze regel is het voor ons helaas al een paar keer op niks uitgelopen.”

VOEDSELBOS

Een andere regel is dat er ruimte moet komen voor een voedselbos. Hier kunnen Annebeth en Kees zich wel in vinden. ,,Het lijkt ons leuk om onze eigen groente en fruit te verbouwen en we willen ook graag kippen’’, vertelt Kees. ,,Hier hebben we al wel wat ervaring mee, maar we moeten het echt gaan beleven.”

WIE HEEFT ER PLEK?

Het jonge stel hoopt straks op een stuk grond of weiland van iemand te mogen staan met hun tiny house, maar in een grote achtertuin of op een erf van iemand zouden ze ook prima vinden. Kees licht toe: ,,Het liefst wonen we wat vrijaf en met ruimte voor een schuurtje erbij, waar we de was kunnen doen. We hebben eigenlijk alleen stroom en water nodig, geen aansluiting op riolering.”

Via deze weg hopen Annebeth en Kees een geschikte locatie te vinden voor hun tiny house. Wil jij dit stel helpen en beschik je over een eigen stuk land? Of ken je iemand bij wie ze welkom zouden zijn? Dan komen ze graag met je in contact. Kees is bereikbaar via 06-37177858 en Annebeth via annebeth@kliksafe.nl

Marja Stienstra
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie