Afbeelding ter illustratie.
Afbeelding ter illustratie. Pixabay

Streep door bouw nieuwe woning aan Stationsstraat in Putten: plannen te fors

19 maart 2024 om 10:02 Wonen

PUTTEN Het Puttense college van burgemeester en wethouders blijft bij de weigering vergunning te verlenen voor de bouw van een nieuwe woning aan de Stationsstraat 24 b.

Het verhaal rond de vergunning kent een voorgeschiedenis. In eerste instantie werd een vergunning verleend voor de bouw van de woning. De bezwarencommissie gaf vervolgens aan dat er een nader onderzoek moest worden gedaan. Op basis van de uitkomsten werd besloten de vergunning alsnog niet te verlenen en de verleende vergunning in te trekken.

METING

De aanvrager stapte naar de rechter, die het besluit van de gemeente uiteindelijk vernietigde. Onder meer bleek bij een meting van de inhoud van de door nieuwbouw te vervangen ‘kleine’ noodwoning dat deze fors afweek van de opgegeven inhoud bij de aanvraag. Het college is daardoor gedwongen een nieuw besluit te nemen.

DUURZAAMHEID

In het nu genomen besluit blijft het college van mening dat er sprake is van een “kleine’ woning.’ Het bouwen van een nieuw woonhuis mag, vanwege duurzaamheid, slechts tien procent groter zijn dan de bestaande inhoud van de kleine woning, Het college is niet bereid van die regel af te wijken. 

NIEUW PLAN

Wel wordt aangegeven dat onder de nieuwe Omgevingswet een gewijzigd bouwplan kan worden ingediend. Dan wordt beoordeeld in hoeverre dit past in het omgevingsplan. Het ingediende bouwplan mag niet worden uitgevoerd, zo geeft het college nadrukkelijk aan.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie