De gemeenteraad van Putten stelt geld beschikbaar om te onderzoeken of Putten Zuid geschikt is als uitbreidingslocatie.
De gemeenteraad van Putten stelt geld beschikbaar om te onderzoeken of Putten Zuid geschikt is als uitbreidingslocatie. Donkersgoed Multimedia

Putten Praat Mee!: groeien we groot of groen?

19 februari 2020 om 07:00 Wonen Putten Praat Mee!: groeien we groot of groen?

PUTTEN Groeien we groot of groeien we groen? Die vraag staat centraal tijdens de tweede editie van Putten Praat Mee! Op 17 maart om 20.00 uur kunnen Puttenaren met elkaar in gesprek in De Huifkar over woningbouw, een onderwerp dat de Puttense gemoederen flink bezighoudt.

Paul Nolens

In de Puttense politiek staat wonen hoog op de agenda. Er wordt gekeken of de starterslening kan worden verhoogd, het krediet om potentiële woningbouwlocaties Putten-Zuid te onderzoeken is beschikbaar gesteld en de woonvisie nadert zijn voltooiing (zie ook de artikelen op pagina 3 en 7).

Bovendien is de huizenmarkt behoorlijk 'overspannen'. Huizenprijzen rijzen de pan uit en vorige week maakte het CBS bekend dat de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Putten vorig jaar is gestegen tot 400.000 euro. Een blik op huizenwebsite Funda leert dat er in Putten praktisch geen woning te vinden is die goedkoper is dan 250.000 euro.

PERSPECTIEVEN De komende weken zal De Puttenaer het thema van het volgende dorpsgesprek vanuit diverse perspectieven beschrijven. Hoe kom je als starter aan een Puttense woning? Wat zijn de woningbouwmogelijkheden volgens de lokale politiek? Moet natuur beschermd worden? Zijn er goedkopere alternatieven voor de traditionele woningbouw? Allemaal vragen die we proberen te beantwoorden zodat de Puttenaren goed beslagen ten ijs komen tijdens Putten Praat Mee! op 17 maart.

Het is de tweede keer dat De Puttenaer in samenwerking met de gemeente Putten een dorpsgesprek organiseert. De eerste keer, op 8 oktober 2019, stond in het teken van aardgasvrij wonen. Destijds kwamen zo'n honderd inwoners af op het gesprek in De Huifkar, dat onder leiding stond van twee journalisten van BDUmedia. De conclusie destijds: er is weinig draagvlak voor aardgasvrij wonen. Wat wordt de conclusie op dinsdagavond 17 maart? Moet Putten groot groeien, of groen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie