Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Lokaal of regionaal: wie moet begeleid wonen en opvang regelen?

29 mei 2020 om 14:00 Wonen

PUTTEN Jannita la Roy (Wij Putten) wil de komende vier jaar benutten om te zien of begeleid wonen en maatschappelijke opvang beter in de gemeente Putten zelf kan worden geregeld of dat dit in regionaal verband moet. Dat gaf zij aan tijdens de behandeling van het regionaal plan. 

Wijnand Kooijmans

Op dit moment verwacht la Roy voordelen van het behandelen in de eigen gemeente, wanneer dit mogelijk is. Regionaal moet er, wat haar betreft, ook duidelijkheid zijn wanneer iemand naar een andere gemeente wordt doorverwezen voor opvang.

INCIDENT In dit verband verwijst ze naar een incident waarbij een inwoonster van Putten betrokken is geweest. Zij werd doorgestuurd naar Ermelo, maar werd daar keihard terugverwezen naar Putten. Volgens La Roy moet er voor gewaakt worden dat mensen tussen wal en schip raken. Voor haar partij reden om de vinger aan de pols te houden als het gaat om begeleid wonen en de maatschappelijke opvang.

Henk Koornneef (Gemeentebelangen) vindt opvang in eigen kring belangrijk. Hij vindt daarom dat iemand die zelf een uitkering heeft en opvang biedt aan een inwoner die dakloos dreigt te worden niet moeten worden gestraft met een korting op de uitkering.

INGEWIKKELD Wethouder Bert Koops zegt dat sprake is van een best ingewikkelde problematiek. Volgens hem moet het uitgangspunt zijn dat mensen worden geholpen en dat dit op tijd gebeurt. Hij vindt dat Putten op de goede weg is wat betreft zowel begeleid wonen als de maatschappelijke opvang. Voor hem is het vroegtijdig signaleren van problemen van belang. Incidenten moeten zo snel mogelijk worden bestreden. Hij onderschrijft de noodzaak om als regio Noord-Veluwe op één lijn te blijven bij de uitvoering van het plan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie