Een impressie van de beoogde nieuwbouw aan de Wallenbergstraat.
Een impressie van de beoogde nieuwbouw aan de Wallenbergstraat. Woningstichting Putten

Belastingkorting voor woningbouwstichting

23 juni 2020 om 12:14 Wonen

PUTTEN Met het afgeven van een intentieverklaring door de gemeente Putten kan de Woningstichting Putten (WSP) nog net een belastingkorting van maximaal 25.000 euro krijgen. Het gaat om de bouw van 24 boven- en benedenwoningen in de sociale sector aan de Bilderdijkstraat.

Wijnand Kooijmans

De korting op de verhuurderheffing moet de bouw en exploitatie van een sociale huurwoning haalbaar maken. De regeling is begin dit jaar opengesteld als onderdeel van de aanpak van het Rijk om sneller meer betaalbare woningen te realiseren. De einddatum voor aanvragen is 1 juli.

VROEG Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat het wellicht wat vroeg is de intentieverklaring af te geven omdat de plannen nog niet volledig zijn uitgewerkt. Maar met het daarop wachten zou de WSP buiten de boot vallen en dat wil men voorkomen. Eerder is ook zo’n verklaring afgegeven voor onder meer Rimpeler, Matchpoint, Wallenbergstraat en Schauwhof. Ook hier waren de plannen niet altijd even ver uitgewerkt.

Door het college wordt het belangrijk gevonden dat de korting de sociale sector in Putten ten goede komt. Ook de WSP kan iedere euro maar één keer uitgeven. Elk bedrag dat minder in de verhuurheffing behoeft te worden gestoken komt de sociale huursector ten goede. Het geld wordt bovendien alleen in Putten besteed. Het kan gaan om maximaal zeshonderdduizend euro en dat ziet het college als een flink bedrag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie