Algemeen directeur van de Inclusief Groep Risco Balkenende spreekt genodigden toe.
Algemeen directeur van de Inclusief Groep Risco Balkenende spreekt genodigden toe. ANDRE TER VELDE

Valentijnsborrel Inclusief Groep: ‘Het wij-gevoel doet het juist nu goed’

20 februari 2024 om 15:23 Zakelijk

NUNSPEET De Valentijnsborrel van Inclusief Groep van afgelopen woensdag 14 februari stond ook dit jaar weer garant voor veel persoonlijke ontmoetingen. Met ruim honderd relaties werd deze dag in Nunspeet gevierd, waar iedereen welkom werd geheten door algemeen directeur Risco Balkenende.

Risco begon zijn speech door te verwijzen naar een onderzoek over hoe gemeenten omgaan met social media. Daaruit blijkt dat berichten waarin het woordje ‘wij’ wordt gebruikt, positief worden ontvangen. ,,Ik vind dat mooi en bemoedigend, juist in een tijd van polarisatie. Het gevoel van saamhorigheid doet het goed. Het wij-gevoel doet het goed.”

Hij maakte een bruggetje naar de stichting ‘Geef Inclusief’ welke is opgericht door collega’s van Inclusief Groep. ,,En daar ben ik trots op. Deze stichting is voor medewerkers die moeite hebben rond te komen en heeft geleid tot bijvoorbeeld weggeefkasten. Collega’s kunnen geld geven voor spullen in deze kasten en ze kunnen er ook zelf spullen in leggen. Met dank aan het Armoede Fonds van de Gemeente Nunspeet liggen er ook tampons en maandverband. En binnenkort kunnen mensen een gratis maaltijd ophalen. Dat is omzien naar elkaar!’

De bezoekers van de valentijnsborrel konden een kijkje nemen bij de diverse diensten die Inclusief Groep biedt als werkgever, maar ook als arbeidsmarkttoeleider. Job coaches en trajectconsulenten stonden klaar om uitleg te geven over hun rol in de diverse trajecten van deelnemers. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er volop genetwerkt. Ook was er voor iedereen een relatiegeschenk, gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

De Inclusief Groep werkt samen met de gemeenten Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten en Nijkerk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie