Mindfulness en klank in Odensehuis Harderwijk
Mindfulness en klank in Odensehuis Harderwijk Foto: Annet Sieverts

Mindfulness en klank bij beginnende dementie

4 maart 2024 om 15:24 Zakelijk Deel je nieuws

De diagnose dementie verandert je leven en je relatie ingrijpend. Daarom kan het waardevol zijn om samen een mindfulness TANDEM-training te doen. Deze wordt vanaf 20 maart op de woensdagochtend gegeven in het Odensehuis Harderwijk. 

Mindfulness is een aandacht training. Het gaat over met aandacht zijn bij wat er is, zonder er over te oordelen of het anders te willen. Mindfulness helpt om makkelijker om te gaan met moeilijke ervaringen in het leven en kan een nieuw perspectief bieden op ziekte en gezondheid. Deze vaardigheden kunnen aangeleerd worden in de training. 

De TANDEM-training is een 8-weekse mindfulness-training, die specifiek is ontwikkeld voor mensen in de beginfase van dementie, samen met hun partner of mantelzorger. Voor deze training is de in Nederland doorgaans gegeven mindfulness-training enigszins aangepast. TANDEM is opgezet en onderzocht door het Alzheimer-centrum Limburg, in samenwerking met de universiteit van Maastricht. Deelnemers aan de training ervaarden meer rust, bewustwording en acceptatie van het ziekteproces. Ze maakten zich minder zorgen en bleven minder vasthouden aan gedachten over wat ooit was of misschien ooit komen zal. Ook merkten ze een positieve verandering op in hun relatie. De training wordt gegeven door Ange van Ommen van Klank en Ruimte. Zij heeft een praktijk voor mindfulness en klank bij dementie. Uiteraard heeft ze in deze TANDEM-training ook rustgevende klanken verweven.

Iedereen uit de regio noordwest Veluwe kan meedoen, ervaring met mindfulness is niet nodig. Meer informatie kunt u vinden op https://www.klankenruimte.nl/tandem-training/ Voor opgave en vragen kunt u bellen naar 06-81419920 of 0341-424329 of mailen naar ange@klankenruimte.nl .

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie