Afbeelding
Hert Bier

Vrijheid vieren met speciaalbier 'Vrij Leven'

19 maart 2020 om 14:07 Zakelijk

PUTTEN Terwijl Nederland in de ban is van de 'oorlog' tegen corona, wordt ook stilgestaan bij de bevrijding 75 jaar geleden. Om deze vrijheid te vieren komt de Veluwse brouwerij Hert Bier met een speciaalbier onder de naam 'Vrij Leven'. Het bier is ontwikkeld naar een idee van Stichting 'Samen Verder Putten' en in samenwerking met Heinen Delfts Blauw.

Hert Bier heeft gekozen voor een speciaalbier om de vrijheid te vieren onder de naam 'Vrij Leven'. Eén van de eigenaren is Marcel van Pijlen: ,,Een logische keuze, want alle bieren van Hert Bier dragen het woord 'Leven' in hun naam. 'Vrij' verwijst naar de manier van leven die vandaag in Nederland als heel gewoon ervaren wordt, maar waar 75 jaar geleden hard voor gevochten is.’ Logisch dat de inhoud van het flesje Oranjebier is, een Amberbier, met een warme oranje kleur en een krachtige afdronk.

Stichting 'Samen Verder Putten' zoekt constant naar manieren om de oorlogsgeschiedenis van Putten door te geven aan de nieuwe generatie. Daarbij wordt er ook gekeken naar samenwerkingen met lokale ondernemers om nieuwe producten te ontwikkelen die een verhaal vertellen over deze geschiedenis. Het idee voor dit speciale bier kwam van Erik van de Poll, hij vertelt namens de Stichting: ,,Het is belangrijk dat we ons blijven realiseren hoe bijzonder vrijheid is. Geweldig dat twee ondernemers uit Putten hun krachten bundelen.'' Hert Bier heeft het speciaalbier ontwikkeld en heeft Heinen Delfts Blauw gevraagd om hiervoor een bierfles te ontwerpen.

Heinen Delfts Blauw heeft haar hoofdkantoor in Putten zitten en is als typisch Nederlands ambachtsbedrijf een goede match voor een samenwerking met Hert Bier. Op het flesje van 'Vrij Leven' staat een springend hert afgebeeld. Het hert is een symbool van Putten en zijn sprong staat voor vrijheid. De Delfts blauwe accenten in het ontwerp verwijzen naar een typisch Nederlands erfgoed. Ook heeft Heinen Delfts Blauw een porseleinen bierpul met hetzelfde ontwerp erop gemaakt.

Het speciaalbier komt 23 maart op de markt en zal vanwege de maatregelen rondom het coronavirus vooralsnog alleen in winkels verkrijgbaar zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie