Fysiotherapie Putten, Harderwijkerstraat 3a, 3881 ED Putten. Telefoonnummer: 0341-352358 E-mail: info@fysiotherapieputten.nl
Fysiotherapie Putten, Harderwijkerstraat 3a, 3881 ED Putten. Telefoonnummer: 0341-352358 E-mail: info@fysiotherapieputten.nl J. Boersema
Advertorial

Fysiotherapie Putten... ook voor spanningsklachten

25 november 2020 om 07:00 Zakelijk

We leven in spannende tijden met een virus dat de gezondheid van velen bedreigt of ervoor zorgt dat je misschien je baan verliest of het leidt tot faillissement.

Bijna iedereen krijgt ermee te maken of heeft iemand in de omgeving die ermee te maken heeft. Hierdoor kun je spanningen ervaren of klachten krijgen die je niet begrijpt of herkent. Niet alleen pijnklachten zoals hoofdpijn of lage rugpijn maar ook hyperventilatie, een gevoel van onrust of vermoeidheid, kunnen tekenen zijn dat je moeite hebt om alles in goede balans te houden.

ZELFREGULATIE De methode van Dixhoorn, adem- en ontspanningstherapie, is hier speciaal voor ontwikkeld en is wetenschappelijk onderbouwd. De therapie richt zich op de zelfregulatie van spanning waardoor spanningsgebonden klachten kunnen worden beïnvloed of zelfs verdwijnen. Hennie Hazeleger heeft zich hier de laatste jaren op toegelegd. De werkwijze wordt aangepast aan de behoefte van de patiënt en diens klachten.

In een eerste sessie vertel je over je klachten en ervaringen waar je graag verandering in wilt bereiken en gaan we direct praktisch aan de slag. De vervolgsessies helpen je door middel van oefeningen in aandacht, houding, beweging en ademhaling steeds beter je lichamelijke gevoelens te herkennen en leer je ervaren wat het verschil is tussen gezonde spanning en overspanning.

BALANS De relatie tussen denken en voelen worden in de gewenste balans gebracht met oefeningen passend bij jou. Vervolgens leer je deze oefeningen zelfstandig uit te voeren in de thuis omgeving. Uiteindelijk kun je zonder hulp van Hennie weer verder met je activiteiten van sport, werk of studie.

De behandelmethode is voor iedere leeftijd, jong en oud, te gebruiken omdat de oefeningen geen goede conditie of lenigheid vergen.

Als je meer wilt weten van deze behandelmethode kun je kijken op de site van onze praktijk op www.fysiotherapieputten.nl of mail ons op info@fysiotherapieputten.nl.

Natuurlijk mag je Hennie ook persoonlijk vragen in een telefoongesprek of jouw klachten in aanmerking komen voor adem- en ontspanningstherapie volgens de methode Van Dixhoorn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie