Chefkok Richard Broersma, gastvrouwen Ilsa en Noah Dekker en general manager Bernhard Baan bij kasteel De Vanenburg.
Chefkok Richard Broersma, gastvrouwen Ilsa en Noah Dekker en general manager Bernhard Baan bij kasteel De Vanenburg. Henk Hutten
Ondernemer in beeld

‘Onvergetelijke momenten op Kasteel De Vanenburg’

24 maart 2021 om 09:32 Zakelijk

PUTTEN Hotel, restaurant, congrescentrum en trouwlocatie. Kasteel De Vanenburg in Putten is klaar voor een gastvrij onthaal na de lockdown van zowel bezoekers als (nieuwe) medewerkers. General manager Bernhard Baan, chefkok Richard Broersma en gastvrouwen Ilsa en Noah Dekker vertellen hoe zij bijdragen aan ‘onvergetelijke momenten op een 17e-eeuws landgoed’.

In het lege restaurant van Kasteel De Vanenburg - alleen het hotel is momenteel beperkt geopend - kijkt general manager Bernhard Baan uit over een fraai ingerichte bomentuin. Rechts achterin staat een enigszins uit het lood geslagen sequoia, een mammoetboom. ,,Die is scheefgewaaid door de Zuiderzeewind die ooit over het landgoed joeg’’, vertelt Bernhard. ,,Er is zoveel historie hier, dat is één van onze unique selling points. We zijn verhalenvertellers geworden.’’

DRIE PIJLERS Het landgoed, sinds 1996 eigendom van de familie Baan, dateert uit de 17e eeuw, de gebouwen zijn van later datum. Maar door de bomentuin, een bloementuin, een ommuurde kruidentuin, een oranjerie, een koetshuis en een gracht ademt alles de kasteelsfeer van vroeger tijden.
De rijke historie, focus op gastvrijheid en de hoge kwaliteit van producten zijn volgens Bernhard de drie pijlers voor de exploitatie van het hotel met 52 kamers in het groen, het restaurant en de vergader- en trouwlocatie.

ECHT HOOGSEIZOEN De general manager kijkt met zijn circa zestig medewerkers verlangend uit naar het ‘stapsgewijs terugkeren naar een normale situatie’. ,,We hebben vorig jaar best een heel goede zomer gehad. Vanaf oktober ging het met rasse schreden achteruit en net voor de Kerst begon de strenge lockdown. Sinds 1 maart hebben we weer 22 hotelkamers open.’’
Als de coronamaatregelen de komende tijd worden versoepeld, voorziet Bernhard een ,,echt hoogseizoen’’ met veel uitgestelde huwelijken en feestjes. En we hebben met z’n allen Nederland herontdekt, dat zullen we hopelijk ook terugzien in de boekingen voor hotelovernachtingen.’’

INVESTEREN IN KWALITEIT De afgelopen tijd is benut om alles op het landgoed spik en span te krijgen. ,,We hebben met een aantal vaste medewerkers onder meer twintig hotelkamers een complete make over gegeven’’, vertelt de general manager. ,,En we hebben echt alles langs gelopen waar nog wat moest gebeuren. Er is dus fors geïnvesteerd in kwaliteit.’’
Het personeel krijgt eind deze maand een extra training in gastvrijheid om aan de vooravond van het nieuwe seizoen alle puntjes op de i te zetten. ,,Met mooie kamers zonder gebreken ga je bij reviews misschien omhoog van gemiddeld 8,7 - onze huidige score - naar 8,8. Maar als gasten tevreden zijn over kwaliteit en gastvrijheid wordt het misschien wel een 9,5. Onze mensen maken het echte verschil.’’

CHEFKOK Ook in de keuken van Kasteel De Vanenburg ligt de lat hoog om gasten culinair te verwennen, zegt Richard Broersma. Hij is op 1 april 12,5 jaar actief in de keuken, waarvan alweer zeven jaar als chefkok.
Richard is met zijn team trots op de vermelding van restaurant De Vanenburg in de top-500 van tijdschrift Lekker. ,,We werken met de seizoenen mee en qua kookstijl variëren we van heel lokaal tot ‘wereldwijd’ met bijvoorbeeld invloeden uit de Aziatische en Franse keuken. We proberen onze gasten altijd weer te verrassen met de mooiste culinaire creaties. We krijgen vaak terug dat het ‘super’ was en dat motiveert enorm. Als keuken zijn we onderdeel van de totaalbeleving in combinatie met onze gastvrijheid en dit prachtige landgoed.’’

TWEELING Tweelingzussen Ilsa en Noah Dekker hebben inmiddels bijna drie jaar ervaring als parttime-gastvrouw in het kasteel. ,,We werken hier met veel plezier en hebben een heel leuk team’’, zeggen de studenten bedrijfskunde enthousiast. ,,De gasten staan echt centraal. Je ontmoet mensen uit het hele land en hebt vaak gezellige gesprekjes. We doen met z’n allen onze uiterste best om het iedereen naar de zin te maken. Het is echt heel gaaf als je ziet dat gasten enorm genieten en daar ook complimenten voor geven.’’

Als tweelingzussen maken ze soms komische momenten mee. ,,Mensen hebben dat vaak niet in de gaten. Ze kijken dan heel verbaasd als één van ons wegloopt en de ander komt meteen daarna met de bestelde drankjes. ‘Hoe kun je dat zo snel?’, vragen ze dan. Als ze dan zien dat we een tweeling zijn, moeten ze meestal hard lachen.’’

Kasteel De Vanenburg, Vanenburgerallee 13 in Putten, telefoon 0341-37 54 54, www.vanenburg.nl.
Werken bij Kasteel De Vanenburg? Bekijk hier de vacatures.

Kasteel De Vanenburg in Putten.
Kasteel De Vanenburg vanuit de lucht
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie