Kashmir Ghaldjahi geeft in zijn zaak Barberking Putten knipbeurten en gezichtsbehandelingen.
Kashmir Ghaldjahi geeft in zijn zaak Barberking Putten knipbeurten en gezichtsbehandelingen. Marco Jansen

Barberking Putten net even anders dan anders

Zakelijk Ondernemer in beeld

PUTTEN Barberking Putten is de Barbershop van Kashmir uit Apeldoorn, de nieuwe barbier in Putten. Aan de Dorpsstraat 52 kun je terecht met én zonder afspraak en je krijgt een gastvrij onthaal.

Marco Jansen

Bij Kashmir kunnen mannen en jongens terecht voor knippen, wassen, model baard scheren, model wenkbrauwen epileren, contouren gezichtsbehandeling, et cetera. Dames zijn welkom voor epileren en een gezichtsbehandeling.

Kashmir Ghaldjahi (25) uit Afghanistan is hier drie maanden geleden begonnen. Door corona moest de kapperszaak waar hij werkte dicht en verloor hij zijn werk. Hierdoor had Kashmir erg weinig geld, maar hij moest wel zorgen voor zijn vrouw en kindje van 1,5 jaar. Hij startte zijn zaak zomaar in Putten: stoer, maar gewaagd.

Acht weken geleden kwam een inwoner uit Putten bij toeval binnenlopen. Nu wil deze klant Kashmir de helpende hand toesteken. ,,Ik hoorde het verhaal dat hij hier negen jaar geleden als vluchteling is gekomen en als medechristen zijn weg hier zoekt. Na een paar gesprekken hoorde ik hoeveel verdriet en armoede er is. Dat raakte me en waar het kan, wil ik helpen en ondersteunen om zijn zaak op te bouwen.”

GOEDE LOCATIE ,,Omdat ik veel mensen ken, probeer ik - en met mij nu ook anderen die zijn knipkunst hebben ervaren -  nieuwe klanten te trekken. Dat lukt door adverteren, flyeren en mond-tot-mondreclame, maar een klantenbestand bouw je niet in twee of vier weken op. Terwijl er wel veel kosten en investeringen zijn. Kashmir wil er echt voor gaan en zijn eigen geld verdienen. Dat gun ik hem ook. Hij zit hier op een goede locatie in de Dorpsstraat, naast de visboer.’’

AMBACHT De klant is bovendien erg tevreden over de behandeling die hij krijgt. ,,Mijn haar werd gesneden en haartjes werden geëpileerd. Ik kreeg wax in mijn haar en dat alles voor een scherpe openingsprijs van 12 euro. Het vak kapper is hier nog een ambacht, met kwaliteit hoog in het vaandel. Hij doet zijn werk met veel liefde en geduld. Kashmir is een vriendelijke jongen.”

Op zaterdagochtend 8.30 uur is Sander Fixe zijn eerste klant. Hij woont sinds februari in Putten. ,,Ik ben nog zoekende bij welke kapper ik terecht kan. Dit is een mooie herenkapperszaak. Ik belde voor een afspraak en ik ben vriendelijk ontvangen. Het was mooi dat ik zo vroeg terecht kon.”

Kashmir heeft nog een stoel over. ,,Die kan beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld gezichtsbehandelingen voor dames of een andere passende combinatie bij mijn knip- en scheerwerk. Heb je interesse, laat het mij weten.’’

Barberking Putten, Dorpsstraat 52, 3881 BE Putten, telefoon 0341-786232, site: www.barberkingputten.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Kleding- en schoenenwinkels maken inhaalslag na corona 3 feb, 08:00
Afbeelding
Boswachter Groevenbeek: 'Wij willen gezonde bossen' Dit doe ik… 2 feb, 17:58
Afbeelding
Halvinkhuizerweg; Een eeuwenoud buurtschap Een Straatje Om... 2 feb, 16:00
Afbeelding
Vriendelijk, maar niet geholpen Fabrieksterrein 2 feb, 14:00
Afbeelding
Aantal griepgevallen opnieuw laag, maar epidemie nog niet voorbij 2 feb, 09:00
Afbeelding
NS: meeste treinreizigers checken nog niet meteen in met bankpas 1 feb, 08:00
Logo
Afbeelding
Leerlingen adopteren voorstelling 31 jan, 11:32