Wouter en Esther de Pater vieren met acties dat Het Boekpunt tien jaar bestaat.
Wouter en Esther de Pater vieren met acties dat Het Boekpunt tien jaar bestaat. Foto: Marco Jansen

Tien dagen feest bij Het Boekpunt in Putten

7 oktober 2021 om 16:09 Zakelijk

PUTTEN Het Boekpunt uit Putten viert deze maand het tienjarig bestaan. Van 6 tot en met 16 oktober is er tien dagen feest met elke dag acties voor klanten, waaronder een kassabonnenactie met twintig mooie prijzen. Zaterdag 16 oktober worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Marco Jansen

Eigenaren Wouter en Esther de Pater uit Houten zijn de winkel tien jaar geleden gestart samen met Arjo en Vrouwke Klapwijk uit Voorthuizen. ,,Ik werkte met Arjo bij een boekengroothandel in Houten en we hadden de wens om samen een boekwinkel te starten of over te nemen. We hoorden dat de winkel van Wienik en Cobi van de Kamp in Putten te koop kwam. Zij hadden met boekhandel Van de Kamp een goede naam opgebouwd en zij hadden er vertrouwen in dat wij met een zelfde liefde voor het vak de winkel zouden voortzetten. Wij zijn altijd blij geweest met de wijze van overdracht’’, vertelt Wouter. 

ZELFSTANDIG Naast de fysieke winkel werd vijf jaar lang ook een webwinkel gerund. Deze groeide hard, maar nam ook veel tijd in beslag. Er werd besloten deze te verkopen aan een andere partij. Dit bood Arjo en Vrouwke de gelegenheid met pensioen te gaan. ,,Na 8,5 jaar in goede harmonie samen ondernemen, zijn zij per 1 januari 2020 uit Het Boekpunt gestapt en hebben wij het zelfstandig voortgezet.’’

CADEAUS EN SPELLETJES Het assortiment van de winkel is de afgelopen jaren wel wat veranderd. Dit komt door veranderende omstandigheden, denk bijvoorbeeld aan ontlezing en digitalisering. ,,Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van boeken naar cadeaus, puzzels en spelletjes. Het assortiment kantoorartikelen blijft nog steeds belangrijk, evenals het aanbod aan kaarten. We proberen ook in te spelen op de vraag, waardoor onder meer kwaliteitsverf van Talens en tekenmateriaal is toegevoegd.”

LOYAAL Wouter (50) en Esther (49) hebben met name in de coronatijd ervaren dat Puttenaren loyaal zijn en waarderen dat bijzonder. ,,We zijn onze trouwe klanten dankbaar dat ze graag de lokale boekhandel steunen. Ze vinden een christelijke boekwinkel in het dorp belangrijk en dat doet ons goed’’, aldus Esther. Wouter zegt over de toekomst: ,,Onze overtuiging is dat we die niet in eigen hand hebben. We ervaren dat God al die tien jaar voor ons en ons personeel heeft gezorgd en vertrouwen op Zijn blijvende zorg voor ons.’’

Het Boekpunt, Dorpsstraat 51, 3881 BB, Putten. Telefoon 0341-352889, www.hetboekpunt.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie