De heren kijken tevreden terug op het warme en gemoedelijke verloop van de weg naar de overname.
De heren kijken tevreden terug op het warme en gemoedelijke verloop van de weg naar de overname. Eigen foto
Ondernemer in Beeld

Uitvaartverzorging Henk Termaat wordt Tadema Uitvaartzorg

Zakelijk

PUTTEN Hij voelde aan of er stilte nodig was, of een vleugje humor. De familie met ernst benaderen, of het ‘luchtig’ houden. Gepaste afstand maar wel vertrouwd, of juist het geven van een knuffel. Henk Termaat, die 38 jaar geleden als uitvaartverzorger in Putten begon en in 2002 zijn eigen uitvaartonderneming ‘Uitvaartverzorging Henk Termaat’ startte, had als sterke eigenschap aan te voelen wat de rouwende families nodig hadden en hen zo op hun gemak te stellen. Met veel liefde en toewijding voerde Henk zijn vak als uitvaartleider uit en zijn bedrijf verliep dan ook zoals hij had gehoopt. Het was zijn lust en zijn leven. Nu is de tijd gekomen dat Henk zijn bedrijf overdraagt aan iemand anders; Roelof Tadema.

Roelof Tadema is 36 jaar en heeft inmiddels 18 jaar ervaring in de uitvaartbranche. De passie om mensen te kunnen helpen in een moeilijke periode van hun leven, maakt dat hij dit werk vol overgave doet. De laatste jaren groeide bij hem het verlangen om een eigen uitvaartonderneming te starten, en zocht hiervoor naar mogelijkheden.

In 2019 verhuisde Roelof samen met zijn vrouw en kinderen naar Putten, waar hij in contact kwam met Henk Termaat. De twee mannen hadden al snel een klik. Henk gaf Roelof het vertrouwen bij hem te werken met de intentie ‘Henk Termaat Uitvaartverzorging’ op den duur over te nemen.

1 januari 2020 kwam Roelof in dienst bij Henk. De mannen werkten intensief samen en hebben door de tijd heen een goede band opgebouwd. Wat voor beiden bovenaan stond, waren de persoonlijke wensen van de families. Het motto ‘uw persoonlijke wensen staan centraal’ wil Roelof dan ook blijven uitdragen in de voortzetting van het bedrijf.

Ook de families voelden de band tussen de twee uitvaartleiders. Regelmatig werd gezegd hoe de werkwijzen van Henk en Roelof op elkaar lijken. Roelof is natuurlijk een eigen persoon en geen kopie van Henk, maar voor de families voelde het nieuwe gezicht al snel vertrouwd. Langzamerhand liet Henk steeds meer uitvaarten over aan de verantwoordelijkheid van zijn opvolger en zo werd Roelof steeds meer het gezicht van het bedrijf. Voor beiden een groeiend proces; loslaten en opbouwen. De heren kijken tevreden terug op het warme en gemoedelijke verloop van de weg naar de overname. Roelof geeft ook aan dankbaar te zijn voor het vertrouwen dat Henk in hem heeft.

Op 1 maart 2022 werd de overname een feit. ‘Uitvaartverzorging Henk Termaat’ is nu in handen van Roelof, met als nieuwe naam ‘Tadema Uitvaartzorg’.

In de afgelopen 38 jaar heeft Henk met vele families een band opgebouwd. Daarom is er de mogelijkheid om Henk de hand te schudden op vrijdag 22 april van 16.00 uur tot 17.30 uur in ‘De Huifkar’, Kerkstraat 67 in Putten. Daarnaast kunt u dan kennismaken met zijn opvolger Roelof. ,,We stellen uw aanwezigheid zeer op prijs.’’

advertentie
advertentie
Afbeelding
Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven 8 aug, 11:02
Afbeelding
Wasdroger in brand op bovenverdieping restaurant 6 aug, 19:32
Afbeelding
Binnen bij Bezoekerscentrum Nunspeet: Ontdek de Veluwse natuur Uitjes in de regio 6 aug, 15:05
Logo
Afbeelding
Historisch museum De Tien Malen: een kijkje in de geschiedenis van Putten Uitjes in de regio 5 aug, 15:21
Afbeelding
Echte mensen bij het Marius van Dokkum Museum Uitjes in de regio 5 aug, 14:46
Afbeelding
Geslaagde start van kermis Putten 5 aug, 09:16
Afbeelding
Provincie Gelderland vaart voor het eerst mee met Pride Amsterdam 5 aug, 08:45