Het team van Autobedrijf Franken in Putten; links eigenaar Gerco Franken.
Het team van Autobedrijf Franken in Putten; links eigenaar Gerco Franken. Foto: Marco Jansen

Autobedrijf Franken 20 jaar in Putten: ‘We gaan volop mee in de energietransitie’

24 maart 2023 om 09:15 Zakelijk

PUTTEN Autobedrijf Franken is dit jaar 20 jaar gevestigd in Putten. Het familiebedrijf is in 1991 begonnen in Elspeet door Adrie Franken (55). In 2003 vond uitbreiding plaats naar Putten met de opening van een tweede vestiging aan de midden Engweg in Putten. Gerco Franken (29) is samen met zijn broer Erwin Franken (26) twee jaar geleden mede-eigenaar geworden.

,,Autobedrijf Schuit heeft heel lang op deze locatie gezeten, maar wilde stoppen en wij wilden verder groeien”, vertelt Gerco. Het vak had al snel zijn interesse. ,,Ik kreeg het met de paplepel ingegoten en vond het al snel leuk. In 2014 ben ik in het bedrijf in Putten gekomen en ben ik hier ook gaan wonen. Erwin (26) runt de vestiging in Nunspeet.”

OPEL EN FORD

In Putten is Autobedrijf Franken dealer van Opel en specialist in Ford. ,,Voor Opel zijn we zowel dealer als reparateur, voor Ford zijn wij gespecialiseerd in verkoop en onderhoud”, aldus Gerco, die met zijn team van verkopers, monteurs en receptie staat voor bij de tijd, een familiegevoel, uitstraling en betrouwbaarheid. ,,Dat zijn de vier kernwaarden van Autobedrijf Franken. We zijn een jong en dynamisch team dat bij wil blijven met de nieuwste ontwikkelingen. We zijn in de regio Putten koploper op het gebied van elektrisch en hybride rijden. Daar volgen we veel opleidingen en cursussen voor en investeren veel in apparatuur voor elektrische voertuigen. We gaan volop in de energietransitie mee, waarbij kwaliteit heel belangrijk is.”

ENERGIETRANSITIE

De energietransitie is dan ook de belangrijkste ontwikkeling van dit moment. De transitie van fossiel naar elektrisch is goed merkbaar bij Autobedrijf Franken. ,,Onze verkopen bestaan nu al voor meer dan 60% uit elektrisch en plug-in hybride. Elektrisch rijden ging eerst ‘skyhigh’, daarna volgde plug-in hybride en deze combinatie van elektrisch en fossiele brandstof blijft doorgaan, waar elektrisch rijden wat inzakt door de gestegen stroomprijzen. De benzine is nu weer relatief goedkoop.” Er is ook een groep die om milieuoverwegingen elektrisch wil gaan rijden, maar wie dit doet om kosten te besparen, adviseert Gerco een plug-in hybride. ,,Dan ben je wat flexibeler dan wanneer je moet kiezen tussen benzine of elektriciteit en daardoor minder afhankelijk van wisselende stroom- of brandstofprijzen.”

De Opel Grandland en de Ford Kuga zijn de meest populaire plug-in hybride modellen. ,,Mensen kunnen enerzijds op benzine rijden en anderzijds de accu opladen om elektrisch te kunnen rijden. Je kunt per dag 50 kilometer elektrisch rijden. Is de reisafstand groter, bijvoorbeeld als je op vakantie gaat, dan kun je rijden op de brandstofmotor.”

Momenteel hebben elektrische auto’s lithium ion accu’s. Dit is volgens Gerco een prima accu, maar hoe verder het bereik, hoe groter de accu. ,,Fabrikanten willen bij Opel het liefst voor 2027 over naar compactere en lichtere solid state accu’s met een hogere capaciteit. Deze gebruiken ook geen schaarse metalen zoals nikkel en kobalt meer.”

EUROREPAR

Sinds dit jaar heeft Autobedrijf Franken Eurorepar als label voor de werkplaats. Dit is het universele label voor onderhoud van alle merken volgens de Stellantis norm. ,,Dit betekent dat wij onderhoud mogen doen voor alle merken volgens de normen van Opel. Dat biedt de klant veel voordelen. Zo heeft u toegang tot een uitgebreid assortiment Eurorepar onderdelen voor alle bekende merken en zijn er kortingsacties voor alle types. Door dit label kunnen wij uw auto tot in detail onderhouden. Eurorepar staat voor kwaliteit, transparantie en service.”

Autobedrijf Franken Midden Engweg 7 3882 TS Putten Tel: 0341-369036 www.autobedrijffranken.nl

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie