Commissaris van de Koning John Berends, Gert Boonen, Jan Andries van Bentum en Arno Willems, rentmeester van het kroondomein Het Loo.
Commissaris van de Koning John Berends, Gert Boonen, Jan Andries van Bentum en Arno Willems, rentmeester van het kroondomein Het Loo. Joost Leufkens (Eye Photo’s)

Opening Buitenplaats Het Loo aan het Uddelermeer met koninklijk tintje: historische locatie in een nieuw jasje

5 april 2023 om 20:00 Zakelijk

ERMELO Na drie maanden verbouwen was vrijdag 31 maart de officiële opening van Buitenplaats Het Loo. Commissaris van de Koning John Berends en rentmeester van Het Loo Arno Willems knipten het lintje door en gaven de ingebruikname een koninklijk tintje.

In 1923 opende Theehuis Uddelmeer, bijna 100 jaar later is Buitenplaats het Loo geopend. De geschiedenis van de locatie kreeg vrijdag een nieuw hoofdstuk met de officiële opening van het verbouwde restaurant op de rand van Ermelo en Apeldoorn. Ruim 400 genodigden konden binnenkijken in het restaurant van de nieuwe eigenaren Gert Boonen en Jan Andries van Bentum. Zij namen het voormalige Restaurant Theehuis Uddelermeer in 2022 over om hier een eigen invulling aan te geven. 

KONINGIN WILHELMINA

Het Restaurant Theehuis Uddelermeer werd 20 jaar gepacht door Matthijs en Hanneke Edink. De geschiedenis van de locatie gaat nog veel verder terug. In 1923, bijna 100 jaar geleden, was Koningin Wilhelmina de grondlegger van het restaurant. Zij wilde hier een theehuis bouwen, om thee te drinken bij het Uddelermeer, als ze er met de koets op uit ging. Het koetshuis, met een koets op balken aan het plafond, herinnert hier aan. Rentmeester Arno Willems vertelde bij de opening over de rijke geschiedenis van het Kroondomein, waar de grond en de opstallen onderdeel van zijn.

(Tekst gaat verder onder de foto)


Het interieur van Buitenplaats Het Loo straalt een warme huiskamersfeer uit, aldus Bernadette Brouwer. - Joost Leufkens (Eye Photo’s)

OVERNAME 

In 2022 raakten de uitbaters in gesprek met Gert Boonen die interesse toonde voor overname. „Ze hebben jarenlang met veel liefde en passie het restaurant gehad maar na een zware coronatijd vonden ze het tijd om afscheid te nemen. Gert zocht al jaren zo’n locatie”, vertelt Bernadette Brouwer (29), sales & events bij de Boterlap Groep waar het restaurant sinds dit jaar onder valt.

De uitstraling van de serre is Scandinavisch met lichte kleuren, dierenkleedjes en ook dieren aan de muur

,,Op 1 januari kregen we de sleutel en is er in korte tijd veel werk verricht. De buitenkant is blijven staan, maar van binnen is veel veranderd, alleen de bar is ongewijzigd. De vloer en het meubilair waren donkerbruin en de muren waren wit. Er is nu veel meer warmte en een huiselijk gevoel. De uitstraling van de serre is Scandinavisch met lichte kleuren, dierenkleedjes en ook dieren aan de muur. De grote zaal heeft een lounge gedeelte met tafeltjes om te dineren en in het midden staan grote Chesterfield banken met kussentjes en dekentjes en mooie huiskamerstoelen. Aan het plafond hangen kroonluchters van hertengeweien.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Het vernieuwde interieur van Buitenplaats Het Loo. - Joost Leufkens (Eye Photo’s)

VERNIEUWD INTERIEUR

Beide ruimtes hebben een open haard en schouw. Om de akoestiek te verbeteren zijn de plafonds gespoten en bij de bar is er een nieuwe vloer gelegd. ,,Ook is er een stuk van het woonhuis bijgetrokken om beneden een toiletgroep te kunnen maken. Het gehele pand verhuren we voor feesten en partijen. Het is ook een trouwlocatie”, aldus de Harderwijkse, aanspreekpunt voor reserveringen voor groepen.

JAGERSHUT EN SPEELTUIN

Binnen zijn 130 zitplaatsen, het terras heeft 300 plaatsen en kan overdekt worden met een grote luifel. Buiten staat een grote kapschuur voor opslag. In september opent hier de jagershut. 

Ook is er nu een mooie speeltuin, wat toch wel miste

„Gert wil hier een buitenbar bouwen. Ook is er nu een mooie speeltuin voor kinderen in de omgeving, wat toch wel miste. Donderdag was er een open dag voor de buurtbewoners en dan merk je toch wel dat dit restaurant wordt bestempeld als ‘hun restaurant’. Ze vinden het heel leuk dat het zo mooi is geworden en dat ook kinderen daar terecht kunnen. Op zondag zijn er veel inwoners uit de buurt en op zaterdag veel wandelaars, fietsers en toeristen. Iedereen is nieuwsgierig.”

Marco Jansen

De serre.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie