Jorrit Heinen, Janny van der Heijden en Fleur Heinen bij de opening van Lekker Blauw.
Jorrit Heinen, Janny van der Heijden en Fleur Heinen bij de opening van Lekker Blauw. Foto: Jorgen Hendriksen (jor9en)

‘Vriendin’ Janny van der Heijden opent Lekker Blauw: ‘We denken dat Putten hier klaar voor is’

11 april 2023 om 11:36 Zakelijk

PUTTEN Jongere generaties kennis laten maken met Delfts Blauw. Dat is de gedachte achter het nieuwe horecaconcept Lekker Blauw, dat donderdag werd geopend door Janny van der Heijden, presentatrice van Heel Holland Bakt. ,,Het is niet alleen voor jongeren, ik denk dat kennismaken met nieuwe trends voor iedereen geldt.”

Delfts Blauwe vazen in een vitrinewand, servies in de vitrinekast en de gerechten op Delfts Blauwe borden op tafel. Bij Lekker Blauw worden de producten in een eigentijdse ambiance gepresenteerd, gecombineerd met een vernieuwende menukaart. 

Janny van der Heijden is als ‘vriendin’ van de zaak uitgenodigd om de opening te verrichten. Zij heeft haar onafscheidelijke hondje Nhaan meegenomen. Ze zet haar naam op een geschilderde Delfts Blauwe tegel die aan de muur komt te hangen. Vier jaar geleden heeft de presentatrice van Heel Holland Bakt Jorrit Heinen ontmoet in het Kunstmuseum in Den Haag. Sindsdien hebben ze samen meerdere serviezen en tulpenvazen ontwikkeld, die ook te zien zijn bij Lekker Blauw. “Heinen maakt de moderne vertaling van een klassieke vorm. Ik heb een liefde voor blauw en voor goede horeca. De stoelen zitten lekker en over het interieur is nagedacht.” Aansprekend vindt ze de gastvrijheid maar ook de kaart. “Je wilt onderscheidend zijn met trends. Ik heb een beetje geadviseerd wie ze moeten hebben voor de taartjes.” Deze komen van Holtman Patisserie in Amsterdam, vertelt Fleur Heinen (20) de dochter van Jorrit die het concept heeft bedacht. Voor de uitwerking van het concept heeft ze veel hulp gehad van Sebastiaan Grift van Buro5. Ze zijn drie maanden bezig geweest met het stylen en verbouwen van het pand, waar ondernemers uit de regio bij zijn betrokken. 

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


Fleur en Jorrit Heinen en burgemeester Henk Lambooij denken dat Putten klaar is voor het stadse concept. foto: Jorgen Hendriksen (jor9en)

Fleur is ‘super dankbaar’ dat zij op jonge leeftijd de kans van haar vader krijgt om het familiebedrijf verder uit te breiden. “We willen Delfts Blauw in een andere ambiance terugbrengen en ik ben super trots op wat we hebben neergezet.” 

Jorrit Heinen heeft een goed gevoel. “Het is trendy, maar we hebben ook veel toegankelijke gerechten; broodjes, ijs, salades, patisserie en bowls. Het moet zich nog bewijzen, maar we hebben zoveel positieve signalen gehad. ‘Verfrissend en stads’, maar we zijn voor alle leeftijden: van de student met zijn laptop tot de senior die zijn krantje wil lezen. We hopen op een mix van de samenleving. Als we met Heinen Delfts Blauw nieuwe producten gaan lanceren, zullen we die hier laten zien. Ik vind het leuk om jongeren zo kennis te laten maken met onze producten. De vitrine wordt een wisselkast.”  

Na binnenkomst over de blauwe loper is er voor iedereen een glas prosecco, Terwijl de saxofonist speelt, worden gerechten van de kaart in miniatuur geserveerd. Een broodje bietenhumus, avocado, parmaham een tosti tonijn en een acai bowl.

Eén van de circa 60 genodigden is burgemeester Henk Lambooij. “Het enthousiasme waarmee vader een dochter beginnen is leuk en ik hoop dat het ze goed vergaat. Hun concept is een niche in de markt, maar ik denk wel dat Putten hier klaar voor is. Mijn vrouw en ik gaan ook weleens lunchen in dorp en waarom zouden we hier niet neerstrijken? Putten heeft niet alleen inwoners van het dorp, maar ook 60 campings waar ook mensen uit de Randstad verblijven. Een heleboel mensen associëren Delfts Blauw niet met Putten en dan is het een verrassing als je hier binnen stapt. Dat maakt het leuk en ook anders dan een vergelijkbare eetgelegenheid.”

Op zaterdag 8 april was de kennismakingsdag voor het publiek. Heinen Delfts Blauw is zes dagen in de week geopend en op dinsdag gesloten. Rosita Kiks krijgt de dagelijkse leiding als bedrijfsleider, Fleur Heinen zal het project begeleiden.

Marco Jansen

Met het horecaconcept Lekker Blauw maken ook jongere generaties kennis met nieuwe producten.
Fleur en Jorrit Heinen en burgemeester Henk Lambooij denken dat Putten klaar is voor het stadse concept.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie