De productielocatie van Vreugdenhil Dairy Foods in Putten.
De productielocatie van Vreugdenhil Dairy Foods in Putten. Vreugdenhil Dairy Foods

Vreugdenhil Dairy Foods in Putten breidt uit met biologische melkpoeder

5 juli 2023 om 14:35 Zakelijk

PUTTEN Vreugdenhil Dairy Foods is op haar productielocatie Putten gestart met het produceren van biologische volle- én magere melkpoeder voor de voedingsmiddelenindustrie. Biologische melkpoeders worden steeds vaker gebruikt als ingrediënt voor biologische zoetwaren, zoals bijvoorbeeld koekjes en chocoladepasta. 

,,Doordat de droogtorens in Putten relatief klein zijn ten opzichte van onze andere droogtorens, leent deze fabriek zich bijzonder goed voor de productie van speciaalproducten”, aldus Patrick Besten, Business Development Director. ,,Hierdoor kunnen we met relatief kleine volumes starten.”

De biologische melk wordt opgehaald bij een aantal leveranciers van Vreugdenhil. De keten is volledig Skal-gecertificeerd.

In 2022 heeft Vreugdenhil de nieuwe productielocatie in Putten aangekocht. Er is geïnvesteerd om de kwaliteit van de fabriek op het juiste niveau te brengen. De fabriek is na een periode van investeren, opleiden en testen, commercieel in gebruik genomen. In deze fabriek wordt sinds begin dit jaar geitenmelk geproduceerd. Daar is nu biologisch bijgekomen. De mogelijkheden om plant based producten te verwerken, wordt momenteel onderzocht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie