Cursusleider René Ouwerkerk, Clari en Pieter Nap beleven veel plezier aan bridge.
Cursusleider René Ouwerkerk, Clari en Pieter Nap beleven veel plezier aan bridge. Foto: Marco Jansen

Stichting Bridge Leren start op woensdag 4 oktober met een nieuwe reeks bridgelessen: ‘Het is leuk en sociaal’

22 september 2023 om 09:00 Zakelijk

PUTTEN Stichting Bridge Leren start op woensdag 4 oktober met een nieuwe reeks bridgelessen in Putten om 19.30 uur in Stroud. In twaalf lessen leer je de basisbeginselen. „Bridgen is leuk en een sociale bezigheid. De ervaring is dat mensen die eenmaal bridgen, dit blijven doen.”

Als je spelletjes doen leuk vindt en je houdt ervan om je te meten, is bridge een uitdagende denksport die het hoofd ‘in beweging’ houdt. „Door het spelelement moet je nadenken en elk spelletje is anders. Door regelmatig te bridgen, worden je hersenen gestimuleerd. Je kunt bridge lang blijven spelen en bent nooit te oud om het te leren. Ik heb cursisten gehad die het spel nog moesten leren en de 80 al gepasseerd waren”, vertelt cursusleider René Ouwerkerk van Stichting Bridge Leren. „De doelgroep is 55+, de meeste mensen hier die gaan bridgen zijn 65+.”

Pieter Nap (78) en zijn vrouw Clari (75) komen uit Bilthoven en zijn vorig jaar in Putten gaan wonen. „In het verleden hebben we ook gebridged, maar volgens het oude systeem. We hadden het jaren niet gespeeld en wilden weer bij een club. We zagen in de krant een stukje over de oefenclub, die na de beginnerscursus komt. Het leuke is dat je met elkaar bezig bent en andere mensen leert kennen”, zegt Pieter. Clari speelt altijd met hem samen. „Het gaat om de gezelligheid en de spelcompetitie vind ik ook leuk.”

De beginnerscursus duurt van 19.30-22.00 uur op woensdagavond. René: „In de eerste 12 lessen leren mensen wat bridge is: het spel bestaat uit het bieden volgens een bepaalde systematiek en het uitspelen, waar je ervaring moet opdoen om het eigen te maken. Gaandeweg krijg je er gevoel bij.” Na de eerste serie lessen kun je aan het eind van het jaar besluiten de volgende 12 lessen te nemen. Daarna kun je in feite al bridgen, maar voor de meeste mensen is het handig om er achteraan op de oefenclub te gaan op donderdagavond in Stroud. Je kunt na twee jaar op een bridgeclub gaan, bij Bridgeclub Putten op maandagavond en Bridgeclub 44 op woensdagmiddag in ‘t Voorhuys.

Info: www.bridgeleren.nl of bel René Ouwerkerk: 06-49664886. Kosten eerste deel beginnerscursus: 90 euro exclusief boeken (30 euro). Kosten deel 2, nieuwe boeken en weer 12 lessen, idem.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie