Herwin Kieft en Henriëtte Jansen (beiden links van de tafel) met hun collega’s Klaas van der Werf en Thalia Silvius.
Herwin Kieft en Henriëtte Jansen (beiden links van de tafel) met hun collega’s Klaas van der Werf en Thalia Silvius. Het Geldersch Huys Makelaars

‘Iedere woning verdient maatwerk’: Verkoper kan kiezen uit verschillende trajecten

31 oktober 2023 om 19:16 Zakelijk

PUTTEN Een huis in de verkoop zetten kan voor veel mensen een stap zijn. Om aan het idee te wennen, kan het prettig zijn om eerst rustig op te starten. Volgens Herwin Kieft van Het Geldersch Huys Makelaars is het belangrijk dat een makelaar de tijd neemt om samen met de verkoper het juiste traject te kiezen.

Huizen zijn emotie. Soms liggen er wel tientallen jaren aan herinneringen. En als de verhuizing door omstandigheden moet plaatsvinden, wordt dat gevoel nog extra versterkt. Maatwerk en een persoonlijke aanpak zijn dan belangrijk. Want er zijn meerdere wegen te bewandelen, voordat er daadwerkelijk een bord in de tuin staat. En in sommige gevallen kan het juist gunstig zijn om er helemaal geen publiciteit aan te geven.

LANGERE VOORBEREIDING

Herwin Kieft, eigenaar van Het Geldersch Huys Makelaars in Putten, noemt een voorbeeld van een dame op leeftijd. ,,Met haar zijn we via opstartverkoop aan het traject begonnen’’, vertelt hij. ,,Dat houdt in dat de woning niet direct online wordt gezet, en dat er niet meteen een bord in de tuin komt. We hebben rustig de tijd genomen voor de voorbereiding, zoals het maken van foto’s en de documentatie rondom de woning. Toen zij er klaar voor was om de woning in de verkoop te zetten, was het hele pakket al klaar. Dit kan een prettige manier zijn om alvast aan het idee van verkoop te wennen.”

VOORBEREIDING VOOR ELKE WONING

Andere huiseigenaren stappen daarentegen zelfverzekerd de markt op. Wie een huis zo snel mogelijk verkocht wil hebben in de openbare verkoop, moet rekening houden met zeker twee weken voorbereidingstijd, geeft de makelaar aan. Die tijd is nodig voor het opstellen van de juiste documenten, het ‘stylen’ van de woning en het maken van foto’s en video’s. ,,We gaan dan echt flink op de trappers”, zoals Kieft het omschrijft. Ook dat kan voor sommige mensen een reden zijn om eerst met opstartverkoop te beginnen.

SPECIFIEKE VERKOOPWENSEN 

Soms kiezen verkopers ervoor om juist geen bekendheid te geven aan de verkoop via raampresentatie en advertenties. Er is dan sprake van ‘stille verkoop’. Kieft licht toe: ,,Dit is een optie wanneer de eigenaar specifieke verkoopwensen heeft. Die wacht dan geduldig af totdat zich een geschikte koper aandient. Ons kantoor informeert potentiële kopers die zich bij ons hebben ingeschreven en op zoek zijn naar een dergelijke woning, en wij zorgen voor de match.” Woningen in het ‘stille’ portfolio zitten vaak in het hogere segment en hebben daarmee ook een soort exclusiviteit.

MOOI COMPLIMENT 

De keuze in het te volgen verkooptraject is dus groot. ,,Maar”, zegt Kiefts collega-makelaar Henriëtte Jansen, ,,welke verkooptactiek er ook gekozen wordt en in welke prijsklasse de woning ook zit, iedere woning behandelen wij met dezelfde aandacht. Een verkooptraject kan soms hobbelig zijn. Het ene huis is nu eenmaal sneller verkocht dan het andere. Maar als we na afloop van een lang traject een lovende recensie krijgen, dan is dat juist het mooiste compliment.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Het Geldersch Huys Makelaars.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie