Veel activiteiten liggen eruit bij de Andreaskerk, maar kleine groepen zoals Follow en Gemeente Groei Groepen kunnen doorgang vinden.
Veel activiteiten liggen eruit bij de Andreaskerk, maar kleine groepen zoals Follow en Gemeente Groei Groepen kunnen doorgang vinden. Donkersgoed Multimedia

Kerken gaan over op digitale diensten en overdenkingen

13 maart 2020 om 12:24 Zorg

PUTTEN Hervormd Putten (Oude Kerk, Nieuwe Kerk, Zuiderkerk) gaat over op digitale diensten met een predikant, ambtsdragers, en organist, maar zonder kerkgangers. De kerkdiensten zijn dus digitaal te beluisteren via kerkomroep en te bekijken op de website.

Voor komende zondag gaat het om de volgende diensten: 9.00 uur NK ds. Polinder, 10.00 uur OK ds. van Zwet en 19.00 uur ZK ds. Jonker.

,,Wanneer u geen mogelijkheden hebt om de dienst met ons mee te maken dan vragen wij u de mogelijkheden te verkennen bij buren, familie of vrienden. Als die mogelijkheden er niet zijn dan kunt u contact opnemen met uw wijkouderling."

ANDREASKERK De komende weken zullen ook geen kerkdiensten in de Andreaskerk plaatsvinden. Om toch met elkaar verbonden te blijven, zal een overdenking online worden geplaatst op: zondag 15 maart (Werner Gugler, o.v.d. Conny Ruitenberg); zondag 22 maart (Werner Gugler, o.v.d. volgt) en zondag 29 maart (Reinoud Koning, doopdienst vervalt, o.v.d. volgt). Er is geen kinderkerk. De doopdienst van 29 maart wordt verplaatst naar een andere datum. Dit wordt op een later moment vastgesteld. De themadienst van 29 maart met Jurjen ten Brinke gaat niet door.

Alle groepen binnen de Andreaskerk zoals Follow, GemeenteGroeiGroepen en andere bijeenkomsten gewoon doorgang kunnen hebben.
De activiteiten die in ieder geval worden afgelast zijn de Taartenbakactie op 22 maart, Human Care Walk op 28 maart, Mudraise op 4 april en de activiteiten in de 40dagentijd worden individueel bekeken en wijzigingen door de organisatie gedeeld. De inzamelingsacties worden verlengd dan wel uitgesteld.

,,Er zijn geen aanleidingen anders om te gaan met bezoeken dan dat gebruikelijk is rond normale griepsituaties. Gezond verstand gebruiken is hierin dan ook het devies."

GEREFORMEERDE KERK Ook de gereformeerde kerk heeft besloten de kerkdiensten de komende tijd geen doorgang te laten vinden. ,,Het corona-virus heeft ons in de greep en raakt ook ons als gemeente. Wij vragen uw gebed voor allen die hierdoor getroffen worden." Deze maatregel geldt tot 31 maart. ,,Wij zijn momenteel in gesprek om te onderzoeken welke mogelijkheden wij hebben om de boodschap van onze Heer toch uit te dragen en te delen met elkaar. Zodra er meer bekend is, zullen wij u hierover via een extra Proloog informeren."

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie