Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Alleen maar etenskramen op weekmarkt Putten

24 maart 2020 om 16:50 Zorg Coronavirus

PUTTEN De gemeente Putten gaat 'strikt' toezien op de naleving van de aanvullende coronamaatregelen zoals ze maandagavond zijn afgekondigd, aldus burgemeester Lambooij. ,,De regels zijn volstrekt helder. Blijf zoveel mogelijk thuis, houdt anderhalve meter afstand en kom niet samen in een groep. Overtredingen worden niet getolereerd."

Het college van burgemeester en wethouders en het crisisteam van de gemeente Putten hebben, in lijn met het beleid van de rijksoverheid, vanochtend de volgende maatregelen genomen: op de weekmarkt is alleen de foodsector welkom. ,,Verder neemt de gemeente maatregelen om een gelijktijdige toestroom te voorkomen. Naast de supermarkten spelen markten een belangrijke rol in de voedselketen. De markt helemaal sluiten vergroot de druk op de supermarkten. Maar ga vooral niet naar de
markt toe om een praatje te maken", zo geeft burgemeester Lambooij aan.

Ook gaat de gemeente kijken of het deurbeleid bij winkels nog op orde is. Indien er geen sprake is van een adequaat deurbeleid wordt er handhavend opgetreden. Volgens Lambooij gelden de landelijke regels ook voor kerken. De gemeente wijst de kerken in Putten er op dat de landelijke regels ook voor kerken geldt. ,,Er wordt hier en daar gesuggereerd dat er aanvullende regels voor kerken komen. Dat is niet zo. Als er nog aanvullende regels komen dan hebben die alleen betrekking op begrafenissen en kerkelijke bruiloften", zo geeft burgemeester Lambooij aan. "Dit betekent dat op zondag alleen de kerkelijke functionarissen aanwezig zijn die nodig zijn voor het online verzorgen van de diensten. Dan heb ik het over een zeer beperkt aantal." De gemeente gaat de kerken hier de komende dagen nader over adviseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie