Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Woonzorgcentra De Schauw en Elim weer voorzichtig open voor bezoek

27 mei 2020 om 13:52 Zorg Coronavirus

PUTTEN De woonzorglocaties van Zorggroep Noordwest-Veluwe, waaronder De Schauw en Elim in Putten, gaan onder strikte voorwaarden weer voorzichtig open voor bezoek en nieuwe bewoners vanaf woensdag. 

,,Voor het eerst sinds 18 maart kunnen de bewoners - zonder gescheiden te zijn via bijvoorbeeld een glaswand - elkaar weer treffen op anderhalve meter afstand. ,,Fantastisch, maar toch ook spannend. Hoe zal het verder gaan met het coronavirus? Hoe kan dit stap voor stap, verantwoord en veilig plaatsvinden? Houdt iedereen zich aan de regels? We betreden een nieuwe fase in de coronacrisis", schrijft Zorggroep Noordwest-Veluwe.

MAATREGELEN Per bewoner mag er vanaf woensdag 27 mei één vaste bezoeker een uur per week op afspraak op bezoek komen, tenzij er corona op een afdeling is. Voor de zekerheid zal iedere bezoeker bij binnenkomst opgevangen worden door een medewerker die een ‘checkgesprek’ met de bezoeker houdt om het risico op verspreiding van corona zo klein mogelijk te houden. Ook zal de lichaamstemperatuur van de bezoeker worden gescand. De bezoeker krijgt bovendien een mondmasker en handschoenen die gedragen moeten worden gedurende het hele bezoek. ,,Niet leuk, maar wel noodzakelijk voor ieders veiligheid. Het kabinet heeft aangegeven dat deze afspraak geldt tot 15 juni; in de week voor 15 juni wordt meer duidelijk over de daaropvolgende periode."

NIEUWELINGEN IN QUARANTAINE Ook zal de Zorggroep weer nieuwe bewoners die op de wachtlijst staan om in een woonzorglocatie te komen wonen, verwelkomen. Om het risico van het binnenbrengen van het coronavirus via deze weg te minimaliseren, worden nieuwe bewoners de eerste twee weken opgevangen in noodhospitaal de Dillenburg (Ermelo) of de Korenbloem op Sonnevanck (Harderwijk) voor zij naar hun definitieve woning van voorkeur verhuizen. In de tussentijd worden zij in quarantaine verpleegd voor hun eigen veiligheid, die van hun toekomstige medebewoners en die van het zorgpersoneel.  

Tenslotte wordt momenteel ook in kaart gebracht hoe en op welke termijn de dagbesteding voor mensen die niet in een Zorggroeplocatie wonen weer voorzichtig kan worden opgestart.

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie