Stichting Hartekind: aandacht voor kinderen met een aangeboren hartafwijking - De Puttenaer | Nieuws uit de regio Putten

Stichting Hartekind: aandacht voor kinderen met een aangeboren hartafwijking

14 jun, 07:00 Zorg Eigen foto
Bertine Stoffelsen met dochter Lisa en Annemarie Boonen met zoontje Thijmen zetten zich in voor Stichting Hartekind.
Bertine Stoffelsen met dochter Lisa en Annemarie Boonen met zoontje Thijmen zetten zich in voor Stichting Hartekind.

PUTTEN Het was voor zowel Annemarie Boonen als Bertine Stoffelsen een onbezorgde zwangerschap zonder voortekenen. Dat hun kindjes bij de geboorte een aangeboren hartafwijking hadden, kwam dan ook voor beide Puttense moeders totaal onverwacht. Door adequaat medisch handelen kunnen hun kinderen nu goed meekomen met hun leeftijdsgenootjes.

Het jongste zoontje van Annemarie (35), Thijmen, is nu 4 jaar oud. In 2017 werd hij geboren met een aangeboren afwijking Vacterl. ,,Dit is een verzamelnaam van afwijkingen in het lichaam. Hij heeft een slokdarmafsluiting gehad waar hij aan is geopereerd als baby. Ook had hij een nierafwijking, een wervelafwijking en een afwijking aan zijn hart’’, vertelt ze. ,,Dit is niet gezien bij de twintigwekenecho. Dus toen hij thuis werd geboren kwam dat voor ons als ouders als donderslag bij heldere hemel. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd en stapje voor stapje kwamen al deze afwijkingen aan het licht’’, blikt Annemarie terug.

Mis niks, lees alles van De Puttenaer


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Putten en omliggende plaatsen met de Puttenaer. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van De Puttenaer lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Putten.