Robin van der Hoeven in zijn salon De Beauty Lodge. ,,Ik wil mensen uit hun dagelijkse stress halen.''
Robin van der Hoeven in zijn salon De Beauty Lodge. ,,Ik wil mensen uit hun dagelijkse stress halen.'' Marco Jansen
Advertorial

De Beautylodge, oase van rust en ontspanning

25 maart 2020 om 07:01 Advertorial_2

PUTTEN Vanaf het moment dat je de rotonde afslaat en de Garderenseweg oprijdt richting het Puttense buurtschap Koudhoorn, laat je in de bomentunnel de zorgen van je afvallen. Aan het eind van een doodlopend zandpad bevindt zich de salon van Robin van der Hoeven. In de bosrijke omgeving van Koudhoorn is De Beautylodge een oase van rust.

Marco Jansen

Met zijn salon De Beautylodge wil Robin van der Hoeven (32) uit Putten mensen voor even uit hun dagelijkse stress halen. ,,In de salon vinden ze rust en ontspanning; een moment voor zichzelf." De salon is een oude garage waarvan alleen de buitenmuren zijn blijven staan. ,,Alles is geïsoleerd en vrijwel geluiddicht gemaakt. De typische oosterse sfeer geeft een vakantiegevoel."

De andere helft van de ruimte is de kapsalon Vin Hair. ,,Mijn partner Vincent heeft de kapsalon en ik zit ernaast met de schoonheidssalon. Dat is mooi te combineren: mensen komen bij mij voor de gezichtsbehandeling en kunnen bij Vincent hun haar laten doen. In de zomer gaan de deuren open en kunnen mensen even buiten zitten als ze hun haar in de verf hebben."

Zowel de salon als het merk Comfort Zone waar hij mee werkt, passen volledig binnen de visie van Robin. Hij staat voor huid verbeterend werken en ontspanning van lichaam en geest. ,,Mijn behandelingen zijn anders dan klassieke schoonheidsbehandelingen. Comfort Zone is een tikje holistisch, wat een ontspannen werking heeft op je zintuigen. Dit komt mede door de geur, de muziek en de behandelmethode."

Iedere behandeling begint met een welkomstritueel: de geur van de tranquillity blend. Een combinatie van verschillende etherische oliën, waarvan twee een rustgevende en ontstressende werking hebben. ,,Dit is wetenschappelijk bewezen. Ik maak strijkbewegingen over het gezicht, armen en schouders, wat een gevoel van veiligheid geeft. De reinigingsbehandeling van gezicht en bovenlichaam (vanaf decolleté) gaat middels een soort massagegrepen. Ook dit heeft een rustgevende werking, waardoor mensen soms even wegdommelen."

De producten werken huidverbeterend en de behandeling ontspannend. ,,Ik zet rustgevende achtergrondmuziek aan en praat in principe niet vanuit eigen initiatief, maar als iemand het gesprek aangaat, is dat prima."

PRO SLEEP MASSAGE Sinds kort heeft Robin een behandeling voor mensen met slaapproblemen en stress: de pro sleep massage. ,,Ook dit is speciaal ontwikkeld en de werking is wetenschappelijk bewezen. Door de geur van de tranquillity blend en de instrumentale sound op hartslag niveau wordt het lichaam 'gedwongen' in slaapmodus te gaan. Ook deze full body massage met strijkbewegingen van kwasten in de olie, geeft een gevoel van ontspanning en geborgenheid."

De Puttenaar werkte in het verleden onder andere in het toerisme, de hotelwereld. ,,Ik heb me laten omscholen tot schoonheidsspecialist en blijf mij ontwikkelen, ook via de trainingen van het product Comfort Zone. Er zitten nog meer behandelingen in het vat."

De Beautylodge, Wildforsterweg 1 Putten (Koudhoorn); T: 06-49778561; www.vin-hair.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie