2053685_vk31schrijvenbriefingezonden.jpg
2053685_vk31schrijvenbriefingezonden.jpg BDUmedia

Ingezonden: 'VPCO wil locatie De Wegwijzer niet sluiten of verplaatsen'

30 oktober 2018 om 12:54 lokaal

Namens de Vereniging voor Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) Putten reageren wij op het artikel 'Renovatie De Wegwijzer niet voor 2020'. In het betreffende artikel wordt door de redacteur geschreven dat 'het bestuur van de VPCO als enige niet akkoord is gegaan met het Integraal Huisvestingsplan, omdat men graag een school wil in de nieuwbouwwijk Rimpeler.'

Dit is echter geen correcte weergave van hetgeen door het bestuur van de VPCO in betreffende raadsvergadering is aangegeven. Met betreffende zinsnede in combinatie met de rest van betreffend artikel zou de indruk kunnen ontstaan dat VPCO mogelijkerwijs de locatie De Wegwijzer zou willen sluiten, dan wel verplaatsen naar Rimpeler. Dit is geenszins het geval!

Het bestuur van de VPCO heeft bij de gemeenteraad aangegeven er belang aan te hechten de raadsleden mee te geven dat de VPCO graag bereid is mee te denken over de invulling van de nieuwe school in of nabij Rimpeler teneinde voldoende keuze binnen het aanbod van christelijk onderwijs in de wijken Husselerveld, Bijsteren en Rimpeler mogelijk te maken.

Daarnaast heeft het bestuur van VPCO gemeend de gemeenteraad belangrijke input te geven voordat zij het Huisvestingsplan vast zou stellen. Een dergelijk beleidsstuk beoogt een leidraad te zijn en aldus houvast te bieden. Wij vinden dat het huisvestingsplan onvoldoende houvast biedt voor betrokkenen.

Onze algemeen directeur werd in een gesprek met de gemeente op de hoogte gebracht van het feit dat er vanuit de gemeente vóór 2022 geen middelen vrijkomen om invulling te geven aan de renovatie van basisschool de Wegwijzer. Voor ons kwam dit als een verrassing gezien het feit dat 2019 ook in het huidige IHP nog steeds werd genoemd als (streef)jaartal van de renovatie. Naast deze verrassende mededeling werd in dit gesprek ook een heel nieuw scenario geïntroduceerd, namelijk nieuwbouw  met daarbij mogelijkheid voor de gemeente voor inbreiding. Tot nu toe wordt in het IHP altijd gesproken van renovatie, met hierbij vier scenario's (variërend van eenvoudige renovatie tot frisse school en BENG). De mogelijkheid van nieuwbouw was voor ons als vereniging volledig onbekend en ondanks dat het op dit moment voor de gemeente een belangrijk scenario lijkt, wordt er in het IHP niet over gesproken. Dit is voor ons de reden geweest om hierover in de raadsvergadering van 4 oktober in te spreken.

Bestuur VPCO

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie