mensenrechtendialoog

7 december 2018 om 12:22 lokaal Deel je nieuws

De Mensenrechtendialoog – discriminatie en racisme

Dit jaar bestaat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens 70 jaar. Om die reden organiseert het Humanistisch Verbond, afdeling Noordwest-Veluwe, dit hele jaar activiteiten, die daarmee te maken hebben.

Op maandagavond 17 december komt er, samen met Amnesty International, een “Mensenrechtendialoog”, met als speciaal thema: discriminatie en racisme.

In Nederland hebben we onze zaken goed op orde. Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg. Althans, zo lijkt het, want ook in Nederland blijken mensenrechten onder druk te staan.

Discriminatie en racisme, hoe gaan we hiermee om in onze samenleving? Hoe staan we hier persoonlijk in? Aan de hand van een prikkelende vraag onderzoek je samen met andere deelnemers verschillende meningen hierover. Met elkaar in dialoog gaan is leuk en levert frisse, nieuwe inzichten op.

Amnesty International zorgt voor een gespreksleider en speciaal ontwikkeld dialoogmateriaal.

Op deze avond zullen er ook Amnesty-artikelen te koop zijn en kunt u natuurlijk uw handtekening zetten voor de vrijlating van bepaalde politieke gevangenen.

Locatie:        Wijkontmoetingscentrum Stad, Houtkamp 33, Harderwijk

Tijdstip:        maandagavond 17 december, 20:00 uur, inloop vanaf 19:30 uur

Entree:          gratis

Aanmelding  via het mailadres hv.nw.veluwe@gmail.com van onze secretaris Kristina R. Drost. Graag vóór vrijdag 14 december.

Als u wilt meerijden, of iemand kunt meenemen, dan ook graag doorgeven aan dit mailadres.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie