Zwaarbevochte zege Triton

9 december 2018 om 09:19 Sport/sport Deel je nieuws

De waterpoloërs van Triton hebben afgelopen zaterdag de derby kraker tegen Flevo Nijkerk met 11-7 gewonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal was Triton de bovenliggende partij maar was uiteindelijk de versnelling in de 3e periode doorslaggevend. Tussenstanden: 2-1 : 3-2 : 4-1 : 2-3

Voorafgaand aan de wedstrijd was duidelijk waar het om zou gaan; de winnaar zou de rechtstreekse concurrent in de strijd om degradatie een gevoelige tik toebrengen. Bij Triton was de terugkeer van voormalig keeper Job Kuiper, na 1,5 jaar afwezigheid, opvallend. Hij scoorde bij zijn rentree en kreeg daardoor loon na werken.

Triton opende sterk in de eerste periode. Al snel konden er 2 doelpunten worden genoteerd (Bakker, Westerbroek) waarna het aan de afronding ontbrak om de score snel verder op te voeren. Flevo zette aan en kon aan het einde van de periode de aansluitingstreffer bijschrijven. 
De tweede periode was gelijkopgaand met kansen voor beide goals. Eerst was het Kuiper die een goed uitgespeelde aanval kon afronden en na weer een tegendoelpunt van Flevo was het Geelco Koetsier die de verkregen overtal situatie prima uitspeelde. Even later was hij ook de aangever van de 5-2 (Roy Jansen) waarbij hij prima het overzicht en de rust bewaarde. Door miscommunicatie kon in de slotseconde de verder prima keepende David Kras nog verrast worden met een afstandschot waardoor de stand 5-3 halverwege de wedstrijd was.

Nadat het eerst Flevo was die begin 3e periode de 5-4 aantekende was dat het startsein voor Triton om een versnelling hoger te spelen. Achtereenvolgens waren het Erik Westerbroek, Egbert van Essen, Antoine Sanders en in de slotseconde Eelco Bakker die allen doeltreffend waren. Met 9-4 werd de laatste periode ingegaan waarna Westerbroek al snel met zijn 3e van de avond de wedstrijd in het slot gooide 10-4. In de minuten die volgde kreeg Triton nog kansen maar was het onzorgvuldig in de afronding. Flevo profiteerde en kon nog enkele doelpunten scoren. Roy Jansen zorgde voor de laatste treffer van Triton.

Opluchting overheerste in het puttense kamp na de verdiende overwinning. Door het systeem press hele veld te spelen leek de ploeg met veel meer vertrouwen te spelen. Daarnaast voerde de mandekkers Geelco Koetsier, Egbert van Essen en captain Robert Bakker de taken perfect uit door de dragende spelers van Flevo geen moment in de wedstrijd te laten komen en op die manier de basis legde voor de belangrijke overwinning.   


 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie