Afbeelding
Wijnand Kooijmans

Zuiderzeestraatweg weer open

14 december 2018 om 13:25 lokaal

PUTTEN Wethouder Roelof Koekkoek heeft vrijdag de Zuiderzeestraatweg-Oost in Putten met een ludiek tintje heropend. Het is de afronding van de eerste fase van werkzaamheden die staan gepland in het gebied Steenenkamer.

Wijnand Kooijmans

De weg is over een afstand van negenhonderd meter opgebroken en vernieuwd. Daarnaast is over een afstand van vierhonderd meter een vrijliggend fietspad aangelegd om fietsers van de rijbaan af te halen. Hiermee sluit het traject, zo vindt de wethouder, mooi aan bij de Stationsstraat. Wel moet nog de spoorwegovergang worden verbeterd. Koekkoek verwacht dat dit in maart/april volgend jaar plaatsvindt, afhankelijk van het moment waarop het treinverkeer kan worden stilgelegd.

MAANDEN De werkzaamheden hebben vier maanden in beslag genomen. Maar waar praat je over, zo vindt de wethouder, wanneer je kijkt wat in deze periode is gerealiseerd. Bomen die konden blijven staan zijn gespaard. Onder meer is hierdoor de breedte van de trottoirs minder dan gebruikelijk. Voor bomen die wel moesten worden gekapt zijn nieuwe bomen aangeplant.

SNELHEID Opzet was ook dat de snelheid omlaag gaat, maar dat blijkt -zo erkend de wethouder- niet helemaal zo uit te vallen. De verbetering van de weg maakt dat weggebruikers zijn geneigd het gaspedaal dieper in te drukken. Wellicht moet hier de komende tijd op worden gecontroleerd. De werkzaamheden zijn op een paar zaken na geklaard. Zo moet nog een voetpad worden aangelegd over de spoorwegovergang en een beukenhaag worden aangeplant.

VIJF MILJOEN De aannemer werd door Koekkoek geprezen vanwege het goede overleg dat altijd is gevoerd met de aanwonenden. Die hebben aangegeven nauwelijks overlast te hebben ervaren. Aan dit deel van de werkzaamheden is een bijdrage van een kwart miljoen euro geleverd door de provincie Gelderland. De totale kosten van het aanpassen van de verkeerssituatie in het gebied Steenenkamer bedragen meer dan vijf miljoen euro.

Een half uurtje na de opening werd de weg ook weer vrijgegeven voor het verkeer. De Zuiderzeestraatweg vormt een belangrijke verbinding tussen het centrum van Putten en de afslag Nulde van de A28.

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie